Модно ревю, част от програмата на Седмицата на модата в

...
Модно ревю, част от програмата на Седмицата на модата в
Коментари Харесай

Модно ревю, част от Седмицата на модата в Лондон, разгневи Гърция

Модно ревю, част от програмата на Седмицата на модата в Лондон, разгневи Гърция, заяви Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция. Мястото на ревюто беше Британският музей, а манекенките дефилираха пред фризовете на Партенона, които гръцките управляващи упорстват да бъдат върнати в страната от десетилетия.

 

Дизайнерът Ердем Моралиоглу, който се въодушевява от облика на гръцката оперна певица Мария Калас и от популярното й осъществяване в спектакъла " Медея " през 1953 година, е избрал впечатляващия фон на експозиционната зала с фамозните антични статуи за показване на сбирката на едноименната си фешън марка " Ердем " за сезона есен-зима 2024-2025 година

 

Организирайки фешън ревю в залата, където се намират фризовете от Партенона, Британският музей още един път сподели, че не изпитва никакво почитание към шедьоврите на скулптора Фидий, сподели в изказване в събота гръцкият министър на културата Лина Мендони.

 

Ръководството на Британския музей обезценява и оскърбява освен паметника, само че и универсалните полезности, които носи той. Условията, при които са изложени скулптурите в изложба " Дювин " се утежняват от ден дневно. Време е този откраднат шедьовър да се върне в Атина, добави още Мендони.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР