Модният бранд H&M съобщи, че е премахнал рекламата на училищни

...
Модният бранд H&M съобщи, че е премахнал рекламата на училищни
Коментари Харесай

H&M с публично извинение за реклама, обвинена в сексуализиране на деца

Модният бранд H&M заяви, че е премахнал рекламата на учебни облекла, която съгласно критиците сексуализира млади девойки.

Рекламната акция започва в Австралия и включва две дребни девойки в рокли, наподобяващи учебни униформи.

Слоганът гласи: " Накарайте главите да се завъртят с модата на H&M за завръщане в учебно заведение ".

Потребителите на обществените мрежи осъдиха точно текста на рекламата.

" Премахнахме тази реклама. Дълбоко съжаляваме за обидата, която е провокирала, и изследваме по какъв начин да представяме акциите си отсега нататък. ", съобщи компанията H&M в формалните си профили в обществените мрежи.

Множество консуматори в онлайн пространството не считат това за задоволително.

" Тя е свалена, само че за какво тези неща не се виждат? Какъв е мисловният развой, който генерира тези реклами? ", написа майка в родителския конгрес Mumsnet.

Основателят и основен изпълнителен шеф на същия уебсайт - Джъстин Робъртс, се усъмни за какво акцията е утвърдена преди всичко:

 „ Разочароващо е да забележим, че търговците към момента основават несъответствуващи реклами, които прибързано сексуализират млади девойки. Въпреки че сме удовлетворени, че H&M са приели грешката си и са премахнали рекламата, тя в действителност въобще не е трябвало да бъде създавана. Нашите консуматори ще се радват да бъдат уверени, че подхващат стъпки, с цел да подсигуряват, че всички в H&M са наясно с казуса, тъй че да не се случва още веднъж. “

Австралийската активистка Мелинда Танкард Райст написа в една от обществените си мрежи:

„ @hm @hmaustralia какво е желанието ви с тази спонсорирана реклама във Фейсбук? Малките ученички нормално не желаят да „ завъртат глави. Големите хора, с които се занимавам в учебните заведения, желаят да бъдат оставени на мира, с цел да учат и да се забавляват. “

Това не е първият случай, в който шведският бранд за облекла е забъркан в обществени кавги.

През 2018 година H&M смъкна от уеб страницата си фотография, поради която получи обвинявания в расизъм. На нея имаше чернокожо дете, носещо суитчър с надпис " Най-готината маймуна в джунглата " (Coolest monkey in the jungle).

Потребителите в обществените мрежи, в това число и звезди като The Weeknd, публчно изявиха възмущението си.

Модният бранд още веднъж се извини обществено.

Снимка на суитчъра с този надпис, само че без да е облечена от някого, продължи да е налична онлайн. Въпреки това компанията бе принудена да затвори за няколко дни магазините си в Южна Африка, откакто ядосана навалица нахлу в някои от комерсиалните обекти и се стигна до напрежение.

Няколко месеца по-късно H&M се забърка в нов скандал.

Компанията изтегли цяла партида детски чорапи, защото част от шарките им наподобяват изписването на думата " Аллах " на арабски език.

Всъщност, картинката показва фигурка на Лего, държаща пневматичен чук. Но когато се обърне наопаки, част от шарката прилича изписването на името на Аллах.

Брандът се извини за породената засегнатост и съобщи, че приликата е " изцяло инцидентна ".

През 2014 година компанията H&M беше упрекната, че популяризира гащеризони, наподобяващи военните униформи на дамите кюрди, борещи се с Ислямска страна в Ирак и Сирия.

От H&M изясняват, че никога не са основали дрехата с това желание. Следвайки стилните трендове и известността на гащеризоните през последните сезони, те основали цели гащеризони в разнообразни цветове. Рекламираният в зелено е единствено един от сбирката, която включва гащеризони в наследник деним и наситено алено, а зеленото просто е един от модерните цветове за тази есен.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР