Модният бранд Benmodel с дизайнер Албена Иванова-Деянова все повече набира

...
Модният бранд Benmodel с дизайнер Албена Иванова-Деянова все повече набира
Коментари Харесай

Под светлините на Bursa Fashion Week е Benmodel

Модният бранд Benmodel с дизайнер Албена Иванова-Деянова от ден на ден набира креативна инерция и известност на интернационалната сцена. Тази година марката ще показа България на влиятелното събитие Bursa Fashion Week 7, което се организира в Турция.


Албена Иванова-Деянова, известна с отличителния си жанр, ще дебютира с нова сбирка, напълно отдадена на вечерни дрехи. Колекцията носи името “The power of dreams " и дава обещание да впечатли с неповторима композиция от ексцентрични материи, смели силуети, дантели, бродирани ленти и ефектни аксесоари. Всяко облекло ще носи отличителния почерк на Benmodel, който съчетава грациозност и модерна визия.


„ Тръгвам, изпълнена с радостно неспокойствие към нещо ново и друго “, споделя дизайнерката преди заминаването си за Турция. „ Много съм щастлива, че точно моят бранд ще показа нашата страна на този набиращ известност конгрес за мода, само че и леко обезпокоена, тъй като отговорността, която ми бе гласувана, би трябвало да бъде оправдана. Очаквам едно огромно фешън шоу, нови запознанства и контакти, които биха ми помогнали за разрастването и популяризирането на Benmodel “, добавя Албена.


Bursa Fashion Week, която се организира за седми път, се утвърждава като значим интернационален център на модата в Турция. Град Бурса, прочут като текстилната столица на страната, ще бъде хазаин на това грандиозно събитие в най-големия си културен център – Мerinos Аtatürk Кongre Кültür Мerkezi, както и в Текстилния музей, който има огромно историческо значение.


Събитието се провежда с поддръжката на Община Бурса и водещи предприемачи от района, измежду които е и основателката на Bursa Fashion Week Яшарие Доган, както и известни фигури от света на модата като Музафер Чаха и Ерол Албайрак.


Партньорството сред Bursa Fashion Week и Българска фешън асоциация продължава над три години. Асоциацията е ръководена от Силвия Кабаиванова. Двете организации си сътрудничат интензивно в областта на модата. Сдружение Българска фешън асоциация подкрепя българските дизайнери и фешън марки за развиване на техния капацитет и увеличение на опциите им за присъединяване на интернационалните фешън пазари, разпространение на българската мода и на творбите на стилните дизайнери като част от нематериалното културно завещание.

 

Българската фешън асоциация също по този начин оказва подпомагане за цифровизация и развиване на нововъведения в областта на модата и стилната промишленост в България. Г-жа Кабаиванова реализира връзка с Албена Иванова-Деянова посредством Академията за мода с ръководител проф. Любомир Стойков и я предложения да показа България в Седмицата на модата в Турция. Дизайнерката на Benmodel ще бъде удостоена с плакет за присъединяване си от българския консул в Турция - господин Момчил Русинов.


Една от основните начинания на Bursa Fashion Week 7 е интернационалният конкурс за млади дизайнери, който ще се организира на 12 октомври 2024 година Събитието има за цел да подкрепя и подтиква младите гении от целия свят. Журито ще бъде формирано от одобрени имена в стилната промишленост, измежду които Ерол Албайрак, Яшарие Доган и Фарук Сарач.


Bursa Fashion Week се утвърждава като платформа, която освен разпространява модата, само че и подтиква съдействието сред фешън дизайнери и бизнеси от разнообразни страни, в това число България.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР