Модната къща Prada днес е свързана не само с модата,

...
Модната къща Prada днес е свързана не само с модата,
Коментари Харесай

Вижте новия дом на Prada в Милано, сътворен от Рем Колхаас

Модната къща Prada през днешния ден е обвързвана освен с модата, само че и с доста планове в областта на изкуствата. За задачата работи специалният  фонд - Фондация Prada, която годишно провежда разнородни изложения, кино планове, даване на помощ на млади художници, скулптори и архитекти.

Тази година Фондация Prada чества своята 20-годишнина. Луксозен подарък за бележитата дата ще бъде новият щаб на стилния колос, ситуиран в южната част на Милано. Новият център на Фондация Prada се проектира в някогашен индустриален комплекс. В ансамбъла от общо 10 здания ще има изложбените зали, детски център, кафе, библиотека, кино, особено проектирани от Рем Колхаас и неговото бюро OMA. За Prada те основават същинска сбирка от архитектурни пространства, изпълнени с неповторими предмети на изкуството.

Нова и остаряла архитектура, хоризонтални и отвесни пространство, необятно и тясно, черно и бяло, отворено и затворено - всички тези контрасти си дават среща в обсега на новата постройка на фондацията. Чрез въвеждането на толкоз доста пространствени променливи сложността на архитектурата ще насърчи разговора сред изкуството и архитектурата, като всяко от изкуствата ще се възползва от провокациите на другото.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР