Модната икона Дейвид Бекъм се захвана да продава виетнамски коли.

...
Модната икона Дейвид Бекъм се захвана да продава виетнамски коли.
Коментари Харесай

Бекъм продава коли от Виетнам

Модната икона Дейвид Бекъм се захвана да продава виетнамски коли. На парижкото ревю футболната звезда влезе в ролята на разположение и дипломат на първия авто производител от азиатската страна. Това е компанията Vinfast, която показа прототипи на лимузина и SUV. Те носят моделни означения Lux A 2.0 и Lux SA 2.0 и ще се оферират с двулитрови бензинови турбо мотори в две равнища на мощ – 176 к.с. и 231 к.с.

 775236308_tc_2455_00adc68b7ffbdc4735a4e5a124a0f091

Появята на Бекъм трансформира виетнамците в звезди на ревюто, въпреки колите им още да са надалеч от серийно произвеждане и хомологация за европейския пазар. „ Винаги съм бил разпален по колите и по тази причина с огромно неспокойствие в този момент представям на света един напълно нов производител “, сподели някогашният капитан на британския народен тим.

 25-2-6kol

Виетнамската компания Vinfast има желание да стартира серийно произвеждане за азиатския пазар тази есен. Твърди се, че дизайнът на лимузината и SUV-а е изработен от „ Пининфарина “, платформите са на предходните Серия 5 и X5 на BMW. При надвикване в пътническата кабина се откриват прилики с „ баварците “ – волан, превключватели, седалки, които обаче наподобяват с по-ниско качество от оригинала.

 25-3-6kol

Vinfast към този момент разполага с нов цех във Виетнам, където е планувано произвеждане освен на лимузина и SUV, само че и на градска кола, бус и електрически автомобил. Годишният потенциал е 500 000 транспортни средства. Собственик на компанията е Фам Нат Вуон, който е първият виетнамски милиардер и най-богатият човек в страната. Богатството му се пресмята на 9 милиарда $, а бизнесът – на 35 милиарда. С неговите пари е зает Бекъм за рекламно лице.

 25-4-6kol
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР