Модифициран Jaguar I-Pace влезе в ролята на Street View автомобил

...
Модифициран Jaguar I-Pace влезе в ролята на Street View автомобил
Коментари Харесай

Google задейства първата изцяло електрическа Street View кола


Модифициран Jaguar I-Pace влезе в ролята на Street View автомобил в Дъблин
(снимка: Jaguar Land Rover)

Първото напълно електрическо транспортно средство на Гугъл Street View към този момент работи и кръстосва Дъблин. Неговата поява е резултат от партньорство сред Гугъл и Jaguar Land Rover.

Модифицираният ще се употребява и като част от нова самодейност за картографиране на качеството на въздуха в града, употребявайки мобилни въздушни датчици за събиране на данни, до момента в който обикаля улиците през идващите 12 месеца.

Jaguar пусна своя напълно електрически SUV I-Pace през 2018 година В него има 90 кВтч батерия за пробег от към 386 км. Приспособявайки го за потребление като транспортно средство на Гугъл Street View, инженерите на компанията е трябвало да прибавят специфични опори на покрива за камерата и ново стъкло в задния прозорец, с цел да включат окабеляването и разпределителните устройства за специфичните контроли на Street View.
още по тематиката
Колата по едно и също време ще снима за актуализиране на картата на Гугъл Maps за Дъблин и ще събира екологични данни за.

Новото начинание има и поддръжката на градския съвет на Дъблин и неговата самодейност Air View Dublin, с помощта на което мобилните въздушни датчици улавят „ улични ” данни за излъчванията на азотен диоксид, въглероден диоксид и фини прахови частици (PM2,5) в града.

Измерванията ще продължат през идващите 12 месеца, като изследователските сътрудници ще проучват тези данни и ще ги трансфорат в карти на локално замърсяване на въздуха на улично равнище.

„ Качеството на въздуха е сериозен проблем, изключително за. Но има пропуски във връзка с локализираните данни и цялостната визия за положението на въздуха, налични както за вземащите решения, по този начин и за жителите ”, споделя Пади Флин, вицепрезидент по географските действия в Гугъл.

„ Като част от плана използваме сензорна технология, с цел да осезаем тези значими данни и да ги създадем налични, с цел да можем дружно с градския съвет на Дъблин да управляваме планирането на решения ”, разясни Флин.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР