Моди е бил категоричен, че сега не е време за

...
Моди е бил категоричен, че сега не е време за
Коментари Харесай

Владимир Путин изненадващо: Искаме да приключим конфликта в Украйна възможно най-бързо

Моди е бил безапелационен, че в този момент не е време за война
Руският президент Владимир Путин е декларирал, че е решен да реализира задачите си на бойното поле, само че в това време спорът в Украйна да бъде завършен допустимо най-бързо.

Това е станало ясно от думите му по време на диалога му с премиера на Индия – Нарендра Моди, съобщи Ройтерс, представена от БНР.
Двамата разговаряли в узбекистанския град Самарканд, където вземат участие в срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие.

 „ Сега не е време за война “. С тези думи се е обърнал към Путин индийският министър председател Нарендра Моди, допълвайки, че към този момент е разискал с него този въпрос по телефона.
Индийският водач е изтъкнал, че измежду главните проблеми, пред които светът е изправен, са сигурността на храните, торовете и горивата.

На собствен ред съветският държавен глава е декларирал, че схваща опасенията на Моди за войната в Украйна и е отбелязал, че „ желае всичко това да завърши допустимо най-скоро “.

За срещата в коридорите на форума в Самарканд медиите научават от публикувани телевизионни фрагменти по индийската социална телевизия, а за думите на двамата водачи – от цитирания от Ройтерс индийски превод на изявленията на Путин.

Дългогодишните дипломатически връзки сред Делхи и Москва датират още от времената на Студената война, отбелязва Франс прес и добавя, че Русия остава и до този миг най-големия снабдител на оръжия за Индия.
Източник: standartnews.com
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР