Модернизират Струма“ с 439 млн. лв.Петдесет и една процедури по

...
Модернизират Струма“ с 439 млн. лв.Петдесет и една процедури по
Коментари Харесай

Отварят 51 мерки по европрограмите през 2018 г.

Модернизират „ Струма “ с 439 млн. лева


Петдесет и една процедури по европейските оперативни стратегии ще бъдат отворени за кандидатстване през 2018 година Те са по осем стратегии – “Иновации и конкурентоспособност ”, “Развитие на човешките запаси ”, “Наука и обучение за образован напредък ”, “Околна среда ”, “Региони в напредък ”, “Добро ръководство ”, “Транспорт и транспортна инфраструктура ” и по Програмата за развиване на селските региони. Голям интерес има към “Развитие на туристически атракции ” към Оперативна програма “Региони в напредък ”, акцентира Анна Генчева, шеф на Областния информативен център в София. Процедурата се чака да започва още през януари 2018 година и е с бюджет 197 млн. лв.. По нея могат да аплайват Министерство на културата, общините и вероизповеданията.

До 29 декември тази година завършва публичното разискване по процедура “Насърчаване на предприемачеството ” по Оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност ”.По нея да могат да аплайват компании, регистрирани след 31.12.2016 година, които са микро, дребни или междинни предприятия, както и медии, разясни Генчева. Голям план на стойност 439 млн. лева се чака да стартира в края на юни по стратегия “Транспорт и транспортна инфраструктура ” за създаване и модернизиране на секторите от автомагистрала “Струма ”.

През април ще стартира кандидатстването по размер 6.4.1 от Програма за развиване на селските региони. По нея ще се отпускат пари за произвеждане или продажба на артикули, произвеждане на сила от ВЕИ за лично ползване, развиване на занаяти и услуги, в това число в туризма.

28 дребни общини ще могат да се възползват от процедурата “Енергийна успеваемост в периферните региони ” с бюджет 34 млн. лева, която би трябвало да бъде отворена през март следващата година. В началото на декември стартира кандидатстването по размер “Стимулиране внедряването на нововъведения ”, по която има 107 млн. лева Целта й е да поддържа българските предприятия във внедряването на нововъведения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР