Модернизирането на град София и неговото развитие като съвременна европейска

...
Модернизирането на град София и неговото развитие като съвременна европейска
Коментари Харесай

Румен Радев разговаря с Васил Терзиев

Модернизирането на град София и неговото развиване като модерна европейска столица разискаха през днешния ден на среща в президентската институция президентът Румен Радев и кметът на Столичната община Васил Терзиев.

 

Кметът на столицата срещна президента с главните цели на своя екип, измежду които водеща е упоритостта за увеличение на прозрачността в работата на администрацията и при провеждането на публичните поръчки, оповестиха от прессекретарита на президентството.

По време на срещата бяха разисквани вероятностите за финансова децентрализация и действително овластяване на българските общини, тъй че локалните управляващи да могат да реализират своите политики в полза на жителите. Възможностите за възстановяване на градската среда, битката със замърсяването на въздуха, насърчаването на туризма и дигитализацията на редица услуги, което да улесни връзката на жителите с общинските управляващи, също бяха измежду акцентите на срещата.

Президентът открои преимуществото на град София пред редица европейски столици да бъде ситуиран в непосредствена непосредственост до планина и прикани за общи старания от институциите, неправителствените организации, спортната общественост и бизнеса за намирането на ясно решение за развиването на естествен парк „ Витоша “ и улеснение на достъпа до него за отдих и спорт. Това би подобрило и опциите на страната ни сполучливо да кандидатства за провеждането на интернационалните надпревари по зимни спортове.

Обсъдено бе и развиването на публичната самодейност за построяването на нова музикална зала в София, която да отговори на упованията на културната общественост в столицата и в България.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg