Модернизацията на железопътния Коридор 10 е стратегически интерес на Сърбия

...
Модернизацията на железопътния Коридор 10 е стратегически интерес на Сърбия
Коментари Харесай

Гърция и Сърбия: Коридорът Атина-Белград ще осигури мира и просперитета на Балканите


Модернизацията на железопътния Коридор 10 е стратегически интерес на Сърбия и Гърция. Това обявиха в Белград министрите на превоза на двете страни.

[b]„ Не е задоволително да имаме единствено съвременна железница от Белград до Будапеща, от голямо значение е да модернизираме пътя на юг “, съобщи министърката на строителството и инфраструктурата Зорана Михайлович [/b] след нейната среща с гръцкия министър на инфраструктурата, превоза и известията Христос Спирцис.

Според нея модернизацията на железопътния път от Сърбия, през Македония, до Гърция е изключително значимо за да се завоюва време при превозването на карго товари, което ще усили конкурентността на сръбските компании.

[b]От своя страна Спирцис посочи, че за Атина един от най-големите й цели е модернизирането на този път и свързването на Сърбия с пристанищата на Гърция.

„ Инфраструктурното свързване на Гърция и Сърбия ще усъвършенства освен връзките навътре в Балканите, само че и на целия район със Средна Европа “, сподели Спирцис.[/b]

Той предложи изработването на единна транспортна политика за района, което ще наложи общи стандарти и ще насърчи и улесни транспорта на хора и артикули.

„ Време е жителите от района да почувстват сигурността, която имат жителите на Средна Европа, което ще бъде невероятно без реализирането на плановете. За това Коридор 10 както в предишното, по този начин и през днешния ден, само че и в бъдеще може да бъде фактор за обезпечаването на мира в целия район “, добави Спирцис. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР