"Модернизацията на българската армия няма алтернатива. Невежеството в сферата на

...
"Модернизацията на българската армия няма алтернатива. Невежеството в сферата на
Коментари Харесай

Румен Радев за Марешки: Невежеството е опасно

"Модернизацията на българската войска няма опция. Невежеството в областта на сигурността освен е рисково, само че най-после постоянно излиза скъпо. " Така президентът Румен Радев разяснява настояването на Веселин Марешки за налагане на мораториум върху средствата за армията.

Радев съобщи, че война сред институциите няма.

"Има напрежение, само че би трябвало да гледаме националните ползи и задачите пред нас да бъдат такива, че жителите да имат по-голяма сигурност и по-високо качество на живот ", разяснява президентът.

Държавният глава счита, че обстановката сега е доста удобна за българската делегация в Москва.

"Виждаме възкръсване на връзките с Русия. Аз сложих доста въпроси при моята аудиенция за опциите на съветската страна да усъвършенства доставките и цените на енергийни запаси, а също за по-добри условия за нашия бизнес в Русия. Много се надявам държавното управление да оползотвори всички тези благоприятни условия ", съобщи в Пловдив президентът.

При визитата си в Русия сложих въпросите за оптимизация на цените и изискванията за доставки на съветски енергийни запаси за България, а също по този начин и за по-добри условия за наличието на българския бизнес в Руската федерация. Много се надявам българското държавно управление да оползотвори всички тези благоприятни условия след възобновяването на разговора на най-високо ниво сред двете страни. Това съобщи президентът Румен Радев през днешния ден пред публицисти, запитан какви договорености чака от днешната аудиенция на българска държавна делегация в Русия.

Държавният глава прикани да се даде опция на държавното управление да проучва всички разновидности във връзка с оповестената концепция за обновяване на работата по плана АЕЦ „ Белене “ и за повдигане на мораториума върху реализацията на плана. „ Това решение би трябвало да изключва финансовия риск за страната и да има действени механизми за надзор на нуклеарния риск “, акцентира президентът.

В отговор на въпрос дали в България има автокрация, Румен Радев попита реторично: „ Дайте ми определение за политическа система, в която министър председателят може да се отбие на кафе в Народното събрание и да си тръгне след двадесет минути с оставката на ръководителя на Народното събрание, който би трябвало да го управлява “, съобщи президентът. Президентът добави, че министър-председателят въобще не се отзовава на настояванията за чуване в Народното събрание, само че може с повдигане на телефона да “завърти” на 180 градуса всички народни представители от болшинството, с цел да прегласуват назад решение, което са приели през вчерашния ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР