Модернизацията на Българската армия е задължително условие за утвърждаването ни

...
Модернизацията на Българската армия е задължително условие за утвърждаването ни
Коментари Харесай

Румен Радев: Модернизацията на армията ни е задължително условие за утвърждаването ни като надежден съюзник в НАТО

Модернизацията на Българската войска е наложително изискване за одобряването ни като благонадежден съдружник в НАТО, съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден на „ Дондуков “ 2 се срещна с Върховния командващ Съюзното командване на НАТО по интервенциите военачалник Къртис Скапароти. България взе участие интензивно в самодейностите на НАТО и би трябвало да постави нужните старания за модернизацията на Въоръжените си сили съгласно стандартите на Алианса в името на сигурността на своите жители, акцентира още президентът.

Президентът Радев срещна военачалник Скапароти с задачите на идния по-късно тази седмица Консултативен съвет за национална сигурност. „ Необходимостта от модернизиране и осъвременяване на качествата на българските въоръжени сили е от основна значимост и ще не преставам да упорствам за политическа воля в тази сфера, с цел да може страната ни да извършва дейно отговорностите си на съдружник “, сподели още президентът.

По време на диалога Румен Радев и Къртис Скапароти разискаха самодейностите на Европейския съюз в областта на защитата. Общо бе разбирането, че напъните на Европейски Съюз и НАТО за създаване и развиване на отбранителни качества би трябвало да се допълват. „ Общоевропейските планове, които развиват и надграждат актуалните качества на страните членки, следвайки неразделно стандартите на НАТО, са от изгода за сигурността на жителите “, съобщи президентът.

Генерал Скапароти даде висока оценка на приноса на българските военнослужещи в задачите на НАТО и благодари на България за дейното ѝ присъединяване в основни начинания на Алианса. „ България оказва незаменима поддръжка на НАТО във всичките му основни начинания. Ученията, които се организират на територията ѝ, са ефикасни и потребни “, съобщи висшият главнокомандващ военачалник Скапароти.
 b70w0062  b70w0057  b70w0032  b70w0024
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР