„Модернизацията и промените в енергетиката са цивилизационен избор. Енергетиката е

...
„Модернизацията и промените в енергетиката са цивилизационен избор. Енергетиката е
Коментари Харесай

Желязков: Модернизацията и промените в енергетиката са цивилизационен избор

„ Модернизацията и измененията в енергетиката са цивилизационен избор. Енергетиката е инструмент за индустриална трансформация”. Това сподели ръководителят на Народно събрание Росен Желязков на конференцията, проведена от евродепутата Цветелина Пенкова на тематика „ Енергийно тактика на България: проект за енергийна сигурност “, оповестяват от пресофиса на Екологичен потенциал в България.

Желязков откри събитието и благодари на Пенкова за организацията на този значим спор. Според ръководителя на Народно събрание това демонстрира, че българските представители в Екологичен потенциал пазят националните ползи, без значение от партийната им принадлежност. Желязков очерта три съществени целта пред българската енергетика - постигането на публичен консенсус, сигурност на доставките и енергийна успеваемост. Според него е значим фокусът върху вложенията в бранша, развиването на нуклеарната и хидроенергетиката, както и върху нововъведенията и конкурентоспособността.

„ Този конгрес е следващата стъпка, която събира доста висока и потвърдена експертиза. Експертизата и опитът, съчетани с честност и предпочитание да се случват нещата, а не да останат като планове, е нещо, което адмирирам “, обърна се към участниците в конференцията министърът на енергетиката Румен Радев. Той очерта като главен приоритет за Министерството на енергетиката откритостта в диалозите, планирането, желанията и хоризонтите. „ Работи се интензивно, участниците в това събитие също дават своя принос за съставянето на тактиката. Затова съм оптимист, че ще се откри оптималното решение. Важен е консенсусът по най- значимото, а точно - нискоемисионна енергетика “, сподели Румен Радев. Според него приемствеността и екипната работа са извънредно значими за развиването на бранша.

СНИМКА: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР