modernitta.comОпасността от преглъщане на хапчета без водаМислиш, че поглъщането на

...
modernitta.comОпасността от преглъщане на хапчета без водаМислиш, че поглъщането на
Коментари Харесай

Никога не пий хапчетата по този начин, много е опасно!

modernitta.com

Опасността от преглъщане на хапчета без вода

Мислиш, че поглъщането на аналгин, ибупрофен или друго болкоуспокояващо в придвижване е изцяло безобидно?

Няма да повярвате какво може да се случи.
Повечето от нас в някакъв миг са вземали хапче без вода, било то тъй като сме бързали, или ни е домързяло да станем от бюрото, или наоколо просто е нямалко вода.
Но ето за какво в действителност е много рисково да гълтаме хапчета без вода, даже съдбовно.
Приемането на хапчето с вода е значимо освен тъй като прави поглъщането по-лесно, а и тъй като оказва помощ да се предотврати залепването на хапчето в хранопровода, което може да аргументи доста повече от дискомфорт. “Лекарствата, които се намират в хранопровода, е доста евентуално да причинят инфектиране и раздразнение ”, споделя доктор Дженифър Каудле, доктор от региона на фамилната медицина и помощник в катедра “Семейна медицина ” в Университета Роуън – Остеопатична медицина.

“Това може да докара до редица признаци от киселини и гръдна болежка до езофагит или даже кървене. ”



Тъй като в елементи от хранопровода няма нерви, които са свързани с болката, признаците не постоянно стартират незабавно, което може да ви затрудни да разберете дали хапчето е минало по пътя си. Някои хора изпитват болежка в гръдния панер или възприятие, сходно на киселини, тъй че те може просто да отхвърлят чувството като краткотраен дискомфорт.  С течение на времето хапчетата, които се забиват по време на пътуването си, могат да разрушат деликатната тъкан на хранопровода, причинявайки мъчително кървене и кръвотечение или тежка дехидратация, които могат да станат много съществени.

Проучване от турския вестник по гастроентерология открива, че съвсем всевъзможен тип лекарство може да аргументи язва в хранопровода, само че съгласно доктор Каудл, няколко постоянно срещани медикаменти могат да причинят обилни увреждания, когато се забият, в това число медикаменти за лекуване на остеопороза, антибиотици, и болкоуспокояващи медикаменти без рецепта.

“Средствата за облекчение на болката като Motrin и Advil нормално се одобряват без вода и този клас медикаменти може да създадът прочут проблем, в случай че заседнат в гърлото ”, споделя Каудле. Хирург в болница “Морристоун ” в Ню Джърси споделя историята на младеж футболист, който ще вземал по два Advil-а без вода преди всяка игра и развалил хранопровода си, който изглеждал “като швейцарско сирене ” с всички дупки, които хапчетата предизвикали.

Доказано е, че витамин С и стоманени добавки са изключително проблематични. 

За да избегнете рискови затруднения при преглъщане на хапчета, постоянно е най-добре да ги приемате с минимум 200 грама вода, поучава Каудъл. Трябва да избягвате приемането на медикаменти тъкмо преди лягане или минимум 15 минути преди лягане, с цел да позволите на хапчето да пътува надолу по хранопровода.

“Далеч сме от мисълта че постоянно, когато приемате хапче без вода, то ще засяда в хранопровода ви ”, споделя Каудле. “Но рискът е по-висок, в случай че нямате чаша цялостна с вода. ”
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР