Модерните методи за анализ водят до по-успешно управление на бизнесаНиколай

...
Модерните методи за анализ водят до по-успешно управление на бизнесаНиколай
Коментари Харесай

Експерти: Данните са най-големият капитал на компаниите

Модерните способи за разбор водят до по-успешно ръководство на бизнеса

Николай Аврамов, шеф на Парафлоу, откри конференцията „ Данните ви крият бизнес секрети “, отдадена на модерните способи за разбор (източник: Парафлоу Комуникейшънс)

„ Живеем в свят с все по-нарастващо значение на данните и тяхното ръководство. Причина за това са усложнените бизнес процеси и динамичност на количеството данни, с които организациите работят “, съобщи Николай Аврамов, шеф на Парафлоу Комуникейшънс, по време на конференцията „ Данните ви крият бизнес секрети “, отдадена на модерните способи за разбор.

По неговите думи, източниците на информация, от които фирмите могат да добиват спомагателни изгоди и да усъвършенстват вземането на стратегически, административни и оперативни решения, се усилват непрестанно. Влияние оказват и навлизащи технологии като изкуствен интелект (AI) и машинно учене (ML).

„ Благодарение на процесите по струпване на данни и новите технологии се доближава до нови измерения при потреблението на информацията и се реализират по-добри резултати. В целия този развой се намесват и законодателни регулации като GDPR, условия за споделеност на данните на финансовите организации посредством разнообразни наставления като PSD2 и други провокации, свързани със сигурността “, добави Аврамов.

Бизнес средата през днешния ден се характеризира с бърза промяна, изменящи се потребности и непрестанно насърчаване на нови технологии. Ето за какво Парафлоу започва открити полемики, в които споделя забавни аспекти от планове за ръководство на бизнеса, върху които работи към този момент над 10 години. Така компанията желае да способства към насъбраното познание на специалистите – в частност, от финансовия бранш, уточни Зорница Йорданова, планов управител в Парафлоу.

„ Данните са най-големият капитал на фирмите “, акцентира Даниел Радойков, бизнес съветник в Парафлоу (източник: Парафлоу Комуникейшънс)

По време на полемиката бе изтъкнато, че всеки одит стартира с оценка на риска за бизнеса и какъв брой е значимо да се дефинират верните KPI (ключови показатели) за взимане на ефикасни решения. Не бива да се подценява и ролята на комуникирането им с екипите, като част от тяхната мотивация, е различен извод от конференцията.

В доста организации постъпващата информация се обновява на всеки половин час, по тази причина положителната визуализация на данните е от огромно значение, с цел да се наблюдават съответните знаци и да се прави разбор на резултатите безусловно „ в придвижване “. Една от главните изгоди за бизнеса е опцията за анализиране на клиентите и връзката с тях, което е източник на хрумвания за продуктово създаване и повишение на потребителската задоволеност.

„ Данните са най-големият капитал на фирмите “, акцентира Даниел Радойков, бизнес съветник в Парафлоу, който сподели образно какви секрети могат да се крият зад другите индикатори и по какъв начин се е трансформирал „ рипортингът “ за 10 години.

С помощта на платформи за бизнес разбори като Qlik Sense се освобождава ИТ запас, форсира се обработката на данните и правенето на нужните информации и разбори, и не на последно място, бизнесът става все по-независим от ИТ отдела в съответната организация.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР