Модерните мебели в офиса, тънките лаптопи и големите мултимедийни системи

...
Модерните мебели в офиса, тънките лаптопи и големите мултимедийни системи
Коментари Харесай

Бъдещето на Microsoft Office е хубаво, но не е готово

Модерните мебели в офиса, тънките преносими компютри и огромните мултимедийни системи за представяне нямат никакво значение - дори и в наши дни продуктивният програмен продукт е рожба на мислене от времената, когато на досиетата и пишещите машини. Текстовете и таблиците на Word и Excel в последна сметка съставляват просто едни цифрови " листове " с интелигентни функционалности. През 20-те години на XXI век е извънредно време да погледнем на документите по нов метод.

Microsoft - владетели на Office софтуера от повече от 30 години, имат своя концепция за това по какъв начин наподобява цифровата работливост на бъдещето. Проблемът е, че към момента новият Microsoft Loop е надалеч от това да бъде в действителност потребен на потребителите. Въпреки това, на мнозина от тях ще им се наложи да го употребяват.

Запознайте се с Loop

Софтуер за взаимно основаване на наличие - по този начин от Microsoft разказват новата платформа, която към този момент е налична за авансово експериментиране. За Loop се знае още от 2021 година, само че чак в този момент потребителите могат свободно да го тестват. Той има три основни детайла - работни пространства, в които има документи, които пък се състоят от компоненти.

Офисът без хартия към този момент е тук - проличава си по принтерите

Решението на Epson да спре да създава лазерни модели не може да е единствено със " зелени " претекстове

До 50 души по едно и също време могат да редактират обещано работно пространство от компютри и смарт телефони, като още при основаването му Loop би трябвало да потърси и причисли към него съответстващи файлове от OneDrive.
 Снимка 611668
Източник: Microsoft

Документите са стъпката на Microsoft оттатък листа А4. Компанията ги показва като " платна ", в които свободно могат да се разполагат текст, таблици, изображения, линкове и други детайли - от разнообразни хора в действително време.

До момента това не звучи извънредно новаторско - благодарение на Microsoft 365 не е проблем да пуснете в работния чат в Teams документ, по който да работите дружно в web layout. Проблемът в този случай обаче е, че би трябвало да се даде целият файл и по-късно преизползването на информацията от него на други места в общия случай би трябвало да се прави на ръка. Тук идва и огромната оригиналност - Loop съставените елементи.

Те са най-малката структурна единица, която предстои на шерване с равнища на достъп. На процедура, можете да маркирате два реда от текста или една съответна от общо 8 таблици и да я превърнете в съставен елемент, който по-късно непосредствено може да се показа в Teams, да се изпрати в Outlook или да се вгради в различен Office файл - за спомагателна редакция или за визуализация. Microsoft стъпват на Fluid технологията си за тази част от Loop.
 Снимка 611669
Източник: Microsoft

Наличните все още функционалности демонстрират, че ръководството на дилемите по планове е измежду първите приложения, които компанията вижда за новия си артикул. Не е мъчно обаче да си представим и по какъв начин чиновниците в разнообразни отдели на дадена компания вкарват информация непосредствено в споделен Loop съставен елемент в чата, вместо да основават нови файлове и да ги изпращат.

Понеже сме 2023 година и тъй като Microsoft имат да оправдават едни 10-ина милиарда $ инвестиция в OpenAI, и тук ще има опция изкуственият разсъдък да ни оказва помощ с хрумвания за писане и редактиране.

Да създадем едно кръгче

Като за артикул на Microsoft в бета версия, достъпът до Loop е много елементарен - не е належащо регистриране в лист на чакащите. Това не е по този начин да вземем за пример за арт приложението Designer, което от половин година е единствено с покана и към момента не са позволени дори консуматори, кандидатствали през есента.

Когато влезете в Microsoft Loop е много евентуално да ви се стори прочут - най-малко в случай че сте употребявали Notion, преобладаващата на пазара платформа за взаимно основаване на документи. Сравненията обаче не работят в интерес на новото предложение на MS.
 Снимка 611671
Източник: Microsoft

Възможностите за редактиране на текст и на други детайли са извънредно базови, а таблиците не поддържат филтри и формули - нещо, което е извънредно добре осъществено в Notion и което Excel спецовете ще чакат да е на още по-високо равнище. Няма и метод даден документ или работно пространство да се споделят като неподвижен уебсайт - значимо, в случай че решите да употребявате Loop за основаването на документи. Липсват и десетките интеграции, които вършат Notion подобаващ за толкоз разнообразни задания. Цялостното чувство е за по-малко функционалности, които работят по-бавно.

Когато изобщо работят, би трябвало да прибавим. Създаването на Loop съставни елементи от време на време завършва със известие за неточност, а и не е несъмнено, че ще можете да ги употребявате отвън платформата - надалеч не всички Microsoft 365 консуматори имат в уеб приложенията си опция за връзка с новата платформа. Това е чудноват пропуск при толкоз елементарен достъп до предварителната версия на Loop.

Иначе, тя наподобява добре и евентуално като дизайн е доста близо до финалния си тип. Функционалността обаче е по-скоро на равнище " проява на идея ". Това обаче няма никакво значение.

Скоро и вие ще го ползвате

Microsoft към този момент са били на това място. Появата на Teams преди години също не предизвикаше възторг измежду напредналите консуматори - въпреки всичко те си имаха Slack за връзка на работното място.
 Снимка 611670
Източник: Microsoft

MS обаче съумя да се наложи на правилото, че идващото в комплект зло е по-малкото зло. Така или другояче фирмите се постанова да си заплащат за Microsoft артикули, тъй че не беше мъчно висшият мениджмънт да бъде уверен от търговците, че " това е съвсем като Slack, само че няма да се наложи да го плащате в допълнение ". Надолу по веригата рядко някой има думата.

Трябва да се каже обаче, че Microsoft направиха нужното през годините Teams да стане много функционален и добре интегриран с Office екосистемата. Вероятно и бъдещето пред Loop е такова - не е мъчно да си представим по какъв начин да вземем за пример Excel " удря едно рамо " на таблиците, а контролите за форматиране от Word оказват помощ за текста. Със сигурност търговците на MS ще имат с какво да впечатляват корпоративните шефове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР