Модерни тъчскрийн LCD екрани ще предоставят полезна информация за осъществените

...
Модерни тъчскрийн LCD екрани ще предоставят полезна информация за осъществените
Коментари Харесай

Тъчскрийн LCD екрани предоставят полезна спортна информация на столичани

Модерни тъчскрийн LCD екрани ще дават потребна информация за осъществените и идни спортни интензивности от фондация “София – европейска столица на спорта ”.

На шест оживени пешеходни пространства гражданите и гостите на града ще могат да получават социална информация и потребни данни. Инициативата се реализира по решение на Столичния общински съвет, а разполагането на таблата на шестте местоположения е след извършен конкурс и утвърдена от основния проектант на Столична община скица за слагането им.

Проектът бе публично показан през днешния ден и образно демонстриран с екрана пред входа на метростанция „ Национален стадион „Васил Левски “. Татяна Георгиева – ръководител на Комисията за децата, младежта и спорта към Столична община, персонално направи презентация каква информация може да се дава на минаващите при поискване.

„ Столична община от дълго време приготвя плана и към този момент можем да представим тази нова услуга, с цел да бъдат по-добре осведомени жителите и гостите на града за спортните интензивности на Общината. Вярваме, че с множеството информация хората ще откриват нови благоприятни условия за деен и здравословен метод на живот “ – съобщи в късото си одобрение Татяна Георгиева. Зам.-председателят на Фондация „ София – европейска столица на спорта “ Анатоли Илиев разкри, че в близко бъдеще се възнамерява и мобилен вид на услугата, който да се нарежда на всички огромни спортни събития в столицата.

Целта на услугата е хората да получават по-бърза и детайлна информация за обособените събития, обекти, клубове и благоприятни условия за спорт. Таблата ще разпространяват дейностите на Фондация „ София – европейска столица на спорта “ и на Столична община в региона на спорта. Ще се демонстрират видеоклипове, детайлности за отминали и идни надпревари и фестивали, скъпи данни и местоположения на интензивности, както и друга значима социална информация.

Модерните тъчскрийн LCD екрани ще могат да дават на искащите и информации при поискване. От инсталираните шест табла 3 към този момент са включени – пред метростанциите „ Национален стадион “, „ Джеймс Баучер “ и „ Г. М. Димитров “. Другите три екрана ще проработят скоро пред метростанциите „ Европейски съюз “, „ Витоша “ (до мол „ Парадайз “) и на кръстовището до УНСС в „Студентски град“. Предстои прекосяването на тестови интервал за софтуера, като се възнамерява системата да проработи в цялостен потенциал до края на септември.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР