Модерна заяви, че съди конкурентните производители на ваксини Пфайзер и

...
Модерна заяви, че съди конкурентните производители на ваксини Пфайзер и
Коментари Харесай

Модерна съди Пфайзер и Байонтек

" Модерна " съобщи, че съди конкурентните производители на ваксини " Пфайзер " и " Байонтек ", като твърди, че сътрудниците са нарушили нейни патенти при създаването на инжекцията против Covid-19, която се ползва на стотици милиони хора по света.

Исковете, подадени както в окръжния съд на Съединени американски щати в Масачузетс, по този начин и в районния съд в Дюселдорф, Германия, слагат началото на конфликт сред водещите производители на инжекциите Covid-19, които са основен инструмент в битката с заболяването.

" Модерна " има вяра, че имунизацията за Covid-19 на " Пфайзер " и " Байонтек " нарушава патенти на " Модерна ", подадени сред 2010 и 2016 година, които обгръщат основополагащата технология на " Модерна " за мРНК ", се споделя в изказване на компанията, осведоми Българска национална телевизия.

" Тази новаторска технология беше от решаващо значение за създаването на личната мРНК ваксина за Covid-19 на " Модерна ", " Спайквакс ". " Пфайзер " и " Байонтек " копираха тази технология, без разрешението на " Модерна ", с цел да създадат Комирнати ", добави " Модерна ".

Технологията на мРНК, употребена в инжекциите на " Модерна " и " Пфайзер " - " Байонтек ", се разграничава от тази в обичайните ваксини, които разчитат на инжектиране на отслабени или мъртви форми на вируса, с цел да може имунната система да го разпознае и да построи антитела, заяви Агенция Франс Прес.

Вместо това мРНК имунизациите доставят указания на клетките да изградят безвредна част от протеина шип, намиращ се на повърхността на вируса, който предизвиква Covid-19. След като основат този белтък шип, клетките могат да разпознават и да се борят с същинския вирус.

Ваксините неведнъж са били обект на неточни изказвания, че са рискови, само че здравните управляващи настояват, че те са безвредни и ефикасни.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР