Moderna ще може да тества бустерна ваксина за COVID-19, насочена

...
Moderna ще може да тества бустерна ваксина за COVID-19, насочена
Коментари Харесай

Moderna ще е готова с бустерна ваксина срещу Омикрон през март

Moderna ще може да тества бустерна ваксина за COVID-19, ориентирана към разновидността Омикрон, и да е подготвена за подаване на заявление за позволение в Съединени американски щати още през март. Това разгласи президентът на компанията Стивън Хоуг.

Според него бустерните инжекции, особено ориентирани към разновидностите в новооткрития вид, биха били най-бързият метод за справяне със спада на ефикасността на имунизацията, които те могат да причинят.

„ Вече започнахме тази стратегия “, сподели той пред Ройтерс.

Компанията работи и върху многовалентна ваксина, която ще включва до четири разнообразни разновидността на ковид, в това число Омикрон. Той акцентира, че за задачата ще са нужни няколко месеца.

Днес Центърът за надзор и предварителна защита на болесттите заяви, че в Калифорния е открит първият случай на COVID-19, породен от разновидността Омикрон.

„ Специфични за Омикрон бустери, напълно реалистично, няма да има преди март, а може би по-скоро през второто тримесечие “, съобщи Хоуг. Според него може да стане и по-рано, само че Агенцията за надзор на храните и медикаментите би трябвало да промени напътствията си за това какви данни ще са нужни за оторизация ѝ.

Все още не е ясно какъв брой огромен спад в ефикасността ще провокира разновидността Омикрон при актуалните ваксини, само че той може да е забележителен, не изключва експертът.

„ Все още имам вяра, че съществуващите ваксини ще могат най-малко да забавят, в случай че не и изцяло да спрат разновидността Омикрон “, сподели той.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР