Moderna обяви междинните резултати за своята ваксина срещу COVID-19 за

...
Moderna обяви междинните резултати за своята ваксина срещу COVID-19 за
Коментари Харесай

Moderna се похвали с ефективна COVID ваксина за бебета

Moderna разгласи междинните резултати за своята ваксина против COVID-19 за деца под 6 години , оповестява Си Ен Ен.

Фармацевтичната компания съобщи, че две дози от 25 микрограма от Коронавирус препарата за деца на възраст от 6 месеца до 5 години обезпечават сходен имунен отговор, както две дози от 100 микрограма за възрастни сред 18 и 25 години.

Двете дози ваксина се порилагат на децата с период от 28 дни.

Данните демонстрират " мощен отговор на обезвреждащите антитела " и " удобен профил на сигурност ", според известие на компанията.
 Moderna търси утвърждение за нов Коронавирус бустер в Съединени американски щати
Moderna търси утвърждение за нов Коронавирус бустер в Съединени американски щати

Това ще е четвърта доза, в случай че ФДА даде " зелена светлина "

Въз основа на данните Moderna съобщи, че ще изиска от Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати да позволи потреблението на имунизацията в тази по-млада възрастова група през идващите седмици.

Като се има поради нуждата от ваксина против COVID-19 при кърмачета и дребни деца, ние работим с FDA на Съединени американски щати и регулаторите в международен мащаб, с цел да предоставим тези данни допустимо най-скоро, съобщи основният изпълнителен шеф на компанията Стефан Бансел. Вярваме, че тези последни резултати са добра вест за родителите на деца под 6 години, посочи той.

Ваксината не беше толкоз ефикасна за попречване на коронавирусни инфекции, породени от разновидността Омикрон, който доминираше в Съединени американски щати по време на изследването. При деца на възраст от 6 месеца до 1 година ефикасността е 43,7%, а при деца на възраст от 2 до 5 години ефикасността е 37,5%.
 Ваксината на Moderna против COVID-19 може да се ползва на деца от 6 до 11 година
Ваксината на Moderna против COVID-19 може да се ползва на деца от 6 до 11 година

Във възрастовата група от 5 до 11 година до момента у нас се прилагаше педиатричната ваксина Comirnaty

Moderna заяви, че се готви да оцени капацитета на бустерна доза за всички деца на и над 6 месеца, която ще бъде ориентирана към истинския вариант на вируса, както и към Омикрон.

Данните се базират на група от 6900 деца на възраст от 6 месеца до 5 години. Повечето нежелани реакции са били леки или умерени и са били по-чести след втората инжекция. Не са обявени смъртни случаи или такива на миокардит (възпаление на сърдечния мускул) или перикардит (възпаление на сърдечната лигавица).

Moderna разгласи и че е подала искане до FDA за позволение за незабавна приложимост на имунизацията за деца на възраст от 6 до 11 години. Децата на тази възраст ще получат две инжекции от по-голяма доза от 50-микрограма на имунизацията. Moderna е предоставила на FDA и спомагателни данни за своята ваксина за деца на възраст от 12 до 17 години. Те ще получат две инжекции от по-голяма доза от 100-микрограма на имунизацията.
 Съединени американски щати отсрочват разрешението на имунизацията на Pfizer за деца под 5 година
Съединени американски щати отсрочват разрешението на имунизацията на Pfizer за деца под 5 година

FDA желае повече време, преди да организира съвещанието си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР