Модерна лаборатория за марихуана е разкрита в луковитското село Румянцево,

...
Модерна лаборатория за марихуана е разкрита в луковитското село Румянцево,
Коментари Харесай

Модерна лаборатория за марихуана е разкрита в луковитското село Румянцево

Модерна лаборатория за марихуана е разкрита в луковитското село Румянцево, заяви на брифинг окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков. Задържани са трима мъже, на които ще им бъде поискана непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража ".

 Снимка: Прокуратура

Лабораторията е разкрита при профилирана полицейска интервенция от Главна дирекция " Национална полиция ". Тя се е помещавала в първокласен парцел на територията на селото, наоколо до локалното учебно заведение. Открити са високо софтуерни уреди за произвеждане, за разпространяване на марихуана, в една от постройките са открити към 1000 растения в развой на произвеждане. Съседни постройки са били готови за разширение на това произвеждане. Намерено е и огромно количество изсъхнало вещество, намерено във фризер с съдържимост 300 литра в една от постройките, готово за разпространяване, съобщи още Вълков.

Заместник-директорът на Групово дело " Национална полиция " старши комисар Калин Ленков разясни, че сигналът за модерната нарколаборатория е постъпил преди два месеца. На 25 февруари, късно вечерта, е извършена профилирана полицейска интервенция в следствие, на която са открити и арестувани на място тримата мъже. По думите му цената на откритата продукция, която ще бъде конфискувана, е над 500 хиляди лв..

Валентин Вълков сподели още, че оборудванията в нарколабораторията се правят оценка по първична преценка сред 500 хиляди и един милион лв., а огромна част от продукцията най-вероятно се изнася в чужбина.

 Снимка: Прокуратура
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР