Модерна жилищна сграда предстои да бъде построена в Монреал. Haleco

...
Модерна жилищна сграда предстои да бъде построена в Монреал. Haleco
Коментари Харесай

С ферма в мазето и открит пазар - новите жилищни сгради са обещаващи

Модерна жилищна постройка следва да бъде издигната в Монреал.

Haleco е план, който сплотява жилищна, комерсиална и офис повърхност, като неотдавна сграбчи огромната премия на Международното съревнование C40 Reinventing Cities.

Освен всичко, което изброихме дотук, той включва и градска плантация в мазето.

Какво прави Haleco специфичен?

Haleco е претрупан със задачата да даде път на новия вид градско строителство. Той въплъщава устойчивостта, разнообразието и екологичното мислене.

Принос за реализирането на плана даде и държавното управление на Канада. То отпусна на ниска цена заем в размер на 105 млн. $, с цел да бъде издигната постройката. Тя ще бъде с повърхност 130 000 кв. метра, с 327 жилището и 40 общински жилища.



На втория и третия етаж на постройката ще има офиси, а комерсиалните площи ще са на приземния етаж и на равнище мецанин, където ще има и открит пазар.

Най-вълнуващата част от Haleco е мазето. Там ще бъде основана градска плантация с повърхност 1640 кв. метра, написа Inhabitat.

Монреал и други канадски градове в последно време процъфтяха като места за градско земеделие на закрито. Този взрив се дължи на напредъка в технологията за следено развъждане на закрито на микрозелени и други бързи култури, употребявани от заведенията за хранене и продавани на локалните пазари.

Разполагането на градска плантация в сутерена на постройка в центъра на града основава евентуално решение за градските хранителни пустини и демократизира достъпа до прясна храна.

Такива градски ферми също основават печеливши и използваеми аграрни земи от пространство и климат, които нормално се оказват предизвикателство за тези занимания.



Модерната постройка ще бъде енергийно ефикасна и с термична резистентност. Тя ще бъде снабдена с ефикасна електрическа система, интегрирана в системи за произвеждане на възобновима сила под формата на термопомпи на всеки етаж на постройката.

Разработчиците ще предложат набор от услуги, които предизвикват присъединяване на жителите и посетителите на комплекса. Услугите ще оказват помощ за минимизиране на въздействието на постройката върху околната среда с течение на времето.

Тези стратегии включват, само че не се лимитират до, просветителни стратегии за консумация на сила и вода, семинари за ремонт на колела и пазари на място за локални артикули.

Строителството на Haleco ще продължи две години. По проект комерсиалните площи би трябвало да бъдат приключени до лятото на 2024 г.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР