Moderna Inc ще може да тества бустерна ваксина за COVID-19,

...
Moderna Inc ще може да тества бустерна ваксина за COVID-19,
Коментари Харесай

Модерна готова с бустерна ваксина срещу Омикрон през март

Moderna Inc ще може да тества бустерна ваксина за COVID-19, ориентирана към разновидността Омикрон, и да е подготвена за подаване на заявление за позволение в Съединени американски щати още през март, съобщи президентът на компанията.

Президентът на Moderna Стивън Хоуг съобщи, че съгласно него бустерните инжекции, съдържащи гени, особено ориентирани към разновидностите в новооткрития вид, биха били най-бързият метод за справяне с всички предстоящи понижения на ефикасността на имунизацията, които те могат да причинят.

" Вече започнахме тази стратегия ", сподели той пред

Компанията работи и върху многовалентна ваксина, която ще включва до четири разнообразни разновидността на ковид, в това число Омикрон. Това може да отнеме още няколко месеца, сподели той.

В сряда американските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите оповестиха, че в Калифорния е открит първият случай на COVID-19, породен от разновидността Омикрон.

Като се имат поради предварителните инструкции на Американската организация по храните и медикаментите, която изисква клинични изпитвания на междинен стадий, Хоуг съобщи, че процесът може да отнеме три или четири месеца.

" Специфични за Омикрон бустери, напълно реалистично, няма да има преди март, а може би по-скоро през второто тримесечие ", сподели Хоуг, в случай че Агенцията за надзор на храните и медикаментите не промени напътствията си за това какви данни ще са нужни за ауторизация.

Moderna ще бъде в положение да създава имунизацията, до момента в който организира тестванията, сподели той, с цел да бъде подготвена за стартиране в приложимост допустимо най-скоро.

Все още не е ясно какъв брой огромен спад в ефикасността ще провокира разновидността Омикрон при актуалните ваксини, само че той може да е забележителен, допуска Хоуг.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР