Модерна академия на изкуствата Синдикат“ започва записванията за своята тринадесета

...
Модерна академия на изкуствата Синдикат“ започва записванията за своята тринадесета
Коментари Харесай

Започват записванията за академия „Синдикат”

Модерна академия на изкуствата „ Синдикат “ стартира записванията за своята тринадесета образователна година. Тази образователна година занятията ще бъдат през месеците март, април и май, а юни ще има спомагателни действия, свързани с стратегиите.

В Академията могат да се включат възпитаници от 8-ми до 12-ти клас. Заниманията са безвъзмездни с помощта на финансирането от Община Пловдив и съфинансирането на уредника „ Сдружени пловдивски създатели “. Записванията стават посредством сайта https://academy.bg/ , където могат да се видят изискванията за записване, тематиките на стратегиите, биографиите на преподавателите. Подават се молби, които се преглеждат от преподавателите и управлението на Академията. Крайният период за записване е 29 февруари 2024, местата са лимитирани.

Програмите са осем – „ Творческо писане “, „ Графичен дизайн “, „ Модерна музика “, „ Екранни изкуства “, „ Модерни способи на мислене “, „ PR и реклама в региона на изкуствата “, както и две нови стратегии –  „ Артмениджмънт и културен туризъм “ и „ Фотография и фотопроцеси “. Преподаватели са Ина Иванова, Александър Секулов, Панайот Панайотов, Анета Русковска, Цанко Чавдаров, Павел Иванов, Лили Русковска, Евгений Тодоров, Таня Върбева.

Учениците, обхванати в плана, са от пловдивските гимназии. Всеки участник получава документ – Удостоверение, за премината съответна стратегия. Организаторите издават и рекомендации за кандидатстване в университети. Специално внимание се отделя към привличането на възпитаници, лишени от родителска грижа, посредством Комплекса за обществени услуги „ Княгиня Мария-Луиза “.

Всички стратегии са обновени, всяка една от тях предлага новости. Като гост-лектори в мастър класове ще се включат Васил Върбанов – в програмата „ Модерна музика “, Момчил Шишков (DJ MOMO, някогашен ученик на „ Синдикат “) в програмата „ PR и реклама “ както и визити на Българска национална телевизия и Радио Пловдив, доцент доктор Юрий Янакиев в „ Модерни способи на мислене “. В програмата „ Фотография и фотопроцеси “ ще има уъркшоп в работеща рекламна организация „ Зебра “ при Сидер Сидеров, а в „ Екранни изкуства “ – на практика занятия в Пловдивска социална телевизия. В програмата „ Артмениджмънт и културен туризъм “ са уговорени уъркшопове в Голямата базилика и в знакови места на Старинен Пловдив.

Учебното наличие на стратегиите в Модерна академия на изкуствата „ Синдикат “ е неповторимо за България и Европа, стратегиите са създадени особено за плана. Всички тематики надграждат учебните стратегии, насочени са към най-съвременните достижения на изкуството, творчеството, мисленето, връзките. Във всяка стратегия наложително участват и тематики, свързани с българското изкуство и мисъл.

„ Модерна академия на изкуствата „ Синдикат “ е част от напъните в Пловдив да се сътвори и възпита младо, съвременно и образовано потомство, изобретателна и дейна аудитория, млади създатели и мислители.  В рамките на часовете на Академия „ Синдикат “ се развива креативното и сериозното мислене и процедура. В образованието се употребяват модерни новаторски и интерактивни способи на преподаване – електронни запаси, видео материали, уъркшопове, на практика занимания, тренинги, игри, работа в група, сюжетно-ролеви игри, кооперативно образование, проектно-базирано образование, визити на ателиета и културни събития. По време на образователния развой няма оценки, само че образователният развой във всяка стратегия приключва с самостоятелни или групови планове по тематиките на съответната стратегия – създаване на принадлежности за мислене, галерия, снимане на къси любителски филми, писане на есета, разработка на презентации по настоящи тематики.

Проектът се осъществя от 2011 година с поддръжката на Община Пловдив. До този миг са завършили сполучливо дванадесет образователни години, през които са приключили 1 560 ученика. Събитията на Академията са достигнали до над 1 500 000 души в Пловдив и страната.

***

Проектът Модерна академия на изкуствата „ Синдикат “ е част от културния календар на града и се извършва с финансиране от Община Пловдив и лично финансиране на уредника „ Сдружени пловдивски създатели “. Проектът е част от Културния календар на град Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР