Модерен робот за дезинфекция на столичната болница Св. Ана предостави

...
Модерен робот за дезинфекция на столичната болница Св. Ана предостави
Коментари Харесай

Робот ще дезинфекцира столичната болница Св. Ана

Модерен робот за стерилизация на столичната болница " Св. Ана " даде телекомът " Виваком " във вторник.

Смарт роботът може да работи на 4G и 5G, както и през Wi Fi. Той употребява по-природосъобразна технология спрямо елементарните препарати, защото изходните субстанции от работата му са главно водна пара и О2, без токсични артикули, обясниха от компанията

Роботът М2D се движи самостоятелно и употребява новаторска система за разчистване " dry fog ". Тя има потенциал за стерилизиране на огромни пространства и може да замести общоприетото дезинфекциране с формалдехидни артикули, като обезпечава отбрана против разнообразни типове вируси.

" Роботът ще ни е от огромна изгода за битка с COVID-19. Ще можем да осигурим цялостна надеждна стерилизация, ще предпазим освен пациентите, само че и медицинския личен състав. Това е от изключителна значимост за всяка болница, а смарт роботът е по-ефективен от употребяваните сега средства за дезинфекция ", съобщи шефът на университетската болница доктор Славчо Близнаков.

Интелигентното устройство ще бъде употребявано в централния операционен блок на „ Св. Анна “. То отстрани вируси, гъбички, спори, бактерии. Контролът и наблюдението се реализират отдалечено. Сред функционалностите му е опцията за сформиране на график за стерилизация на закрепени точки и пространства за разчистване. Роботът разполага с самостоятелна навигация и функционалност за превъзмогване на трудностите, самозарежда се, подобаващ е за разчистване на разнообразни пространства.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР