Модерен апарат за изкуствена белодробна вентилация на стойност 36 000

...
Модерен апарат за изкуствена белодробна вентилация на стойност 36 000
Коментари Харесай

Респиратор за бебета от Жълти стотинки

Модерен уред за изкуствена белодробна вентилация на стойност 36 000 лева получи Неонатологично поделение на МБАЛ Шумен, с помощта на акцията " Жълти стотинки. Деца оказват помощ на деца ". От близо година благодетели от цялата страна подаряват събрани монети за шуменските бебета и това е трети доставен уред.
Шуменската болница е получила и видеоларингоскоп, и ехограф с опция за трансфонтанелна и абдоминална ехография за общо 30 156 лева Кампанията продължава до събиране на нужните средства за четвърти уред - за кръвно-газов разбор. С него Неонатологичното поделение в Шумен ще разполага с цялата нужна модерна инсталация.
Дареният респиратор е доста щадящ за белите дробове на новородените. " Подпомага и замества личното дишане на детето. Щади се освен белодробната функционалност, само че и се възстановява кръвният поток, защищава от доста други затруднения, които от време на време пораждат при белодробна вентилация ", разяснява началникът на неонатологията доктор Лиляна Куздова.
На дарението в сряда в МБАЛ Шумен участваха и шуменските рокери от клуб " Дъ Девилс ", които интензивно координираха акцията по събиране на стотинки.
Кампания " Жълти стотинки. Деца оказват помощ на деца " има 14-годишна история и с всяка минала година в нея се включват от ден на ден дребни и огромни донори. Възпитаваме децата в щедрост, имаме силата да творим положително, когато сме обединени, безапелационни са основателите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР