Модератор е Георги Лозанов, директор на дирекция ЛИК в БТА,

...
Модератор е Георги Лозанов, директор на дирекция ЛИК в БТА,
Коментари Харесай

Проф. Веселина Вълканова: Медийната аудитория вече не е получател на съдържание, а активна страна

Модератор е Георги Лозанов, шеф на дирекция ЛИК в Българска телеграфна агенция, култоролог и специалист по медии и публицистика.

" Свободата на словото е не толкоз на говорещите, колкото на слушащите. Свободата на словото в същинската си характерност е правото на всеки от нас, въз основата на свободно обществено говорене, да формулира лично мнение ", уточни Лозанов.

Според него работата на медиите е да обезпечат осведомен избор на аудиторията си. От това до каква степен крайният консуматор на информации има опцията осведомено да взема решения по значимите въпроси, се мери до каква степен медиите са свободни. Ние имаме какви ли не права, само че за правото си да бъдем осведомени се борим минимум ", означи Георги Лозанов, представен от Българска телеграфна агенция.

Проф. Вълканова уточни, че словото е свободата да се противопоставяш и да критикуваш и да казваш на хората, това, което те не желаят да чуват. Когато няма спор, няма публицистика, няма народна власт, сподели тя. По думите й да сътворяваме тези трибуни е съществена работа на публицистите. Темата за истината е доста значима също, тъй като тя е нашата съществена задача - да даваме на нашата публика истината, достоверния факт.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР