Modelo детронира Bud Light като най-продаваната бира в Америка за 2023 г.

...
Modelo Especial вече официално е най-продаваната бира в Америка, детронирайки
Коментари Харесай

Modelo Especial вече официално е най-продаваната бира в Америка, детронирайки Bud Light от първото място, което до голяма степен държеше през последните две десетилетия.

Доларовият дял на Modelo от началото на годината надмина този на Bud Light в продажбите извън търговския обект (т.е. в магазини за бира и хранителни стоки) за първи път, според наскоро публикувани данни на NIQ. Данните за продажбите от началото на годината до 12 август показват, че е било малко, но Modelo извоюва първото място с дял от 8,34 срещу 8,28 за Bud Light.

Лятото беше ярка точка за мексиканския лагер, като Modelo надмина Bud Light през май, юни и юли с месечните продажби. Modelo държеше 9,1 дял през последните четири седмици, след като Bud Light падна до 7 дял от продажбите на бира извън магазина.

Има известно „материално подобрение“ за марката Bud Light на Anheuser-Busch (BUD), според Beer Business Daily, търговско издание. Данните на NIQ показват, че през последните седмици обемите на Bud Light са намалели с 26,7%, което е малко по-добре от приблизително -30%, които марката издържа от пролетта след спора с Дилън Мълвани.

„Може да е твърде рано да наречем дъното, тъй като една седмица не прави тенденция. Но това е обнадеждаващ знак за обсадената марка, особено ако тенденцията се подобри последователно през следващите седмици“, пише BBD в бюлетина от вторник.

Modelo се разпространява от базираната в Ню Йорк Constellation Brands (STZ). Компанията отчете 11% увеличение на продажбите в печалбите си за второто тримесечие, публикувани през юни, подкрепени от бизнеса с бира, който включва и Corona.

Грег Галахър, вицепрезидент на бранд маркетинга за Constellation, наскоро каза пред CNN, че Modelo се „радва на невероятен успех“ през последните няколко години и каза, че иска да разшири господството, което има сред испаноезичните пиячи, към повече демографски групи. „Нашият растеж е в поддържането на това ядро, но също така и в привличането на клиенти, които не са латиноамериканци, и постигаме невероятен успех“, каза Галахър.

Бутилките с бира се движат по конвейер в съоръжението за бутилиране на Anheuser-Busch InBev NV Budweiser в Сейнт Луис, Мисури, САЩ, във вторник, 24 октомври 2017 г. Anheuser-Busch InBev е планирано да публикува данни за печалбите 26 октомври. Фотограф: Люк Шарет/Блумбърг чрез Getty Images Бутилките бира се движат по конвейер в бутилиращото съоръжение на Anheuser-Busch InBev NV Budweiser в Сейнт Луис, Мисури, САЩ, във вторник, 24 октомври 2017 г. Anheuser-Busch InBev е планирано да публикува данни за печалбите на 26 октомври. Фотограф : Люк Шарет/Блумбърг чрез Getty Images Люк Шарет/Блумбърг/Гети изображения

Други конкуренти на Bud Light също отбелязаха ръст на продажбите тази година, включително Molson Coors (TAP). По-рано този месец пивоварът на бирите Miller Lite и Coors Light отчете най-доброто си тримесечие на приходите от сливането през 2005 г. Комбинираните продажби в САЩ на двете водещи бири надминаха Bud Light с 50% през второто тримесечие и бяха с 30% по-високи от Modelo Especial, се казва в съобщението.

Продажбите на бира в САЩ бяха напълно преобърнати след решението на Bud Light да изпрати персонализирана кутия на транссексуалния инфлуенсър Mulvaney, което предизвика трансфобна реакция и отчужди част от основната клиентска база на компанията. Последвалата реакция на компанията разгневи членовете на LGBTQ общността.

Anheuser-Busch каза в началото на август, че приходите му в САЩ са паднали с 10% през второто тримесечие, тъй като продажбите на най-голямата марка са се свили.

Продажбите на търговците на дребно в САЩ са намалели с 14%, което е по-слабо от по-широката бирена индустрия, главно поради спада в обема на продадения Bud Light, съобщи компанията. Приходите са паднали с 395 милиона долара в Северна Америка през периода, в сравнение със същото време преди година. Тази цифра включва продажби в Канада, където приходите са се увеличили, което предполага, че спадът е изолиран за Съединените щати и че загубите на Bud Light може да са били дори по-големи.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР