Моделите BMW M от десетилетия карат феновете на бързите и

...
Моделите BMW M от десетилетия карат феновете на бързите и
Коментари Харесай

Какво общо има новото най-мощното BMW с България

Моделите BMW M от десетилетия карат почитателите на бързите и красиви коли да въздишат тежко. Грабващи окото, пъргави и отличаващи се с спомагателни детайли в интериора и екстериора, те са фантазия за всеки познавач на марката.
 Тест драйв: BMW 128Ti - новият гамен в квартала
BMW 128Ti - новият гамен в квартала

Истински автомобил със състезателен характер

Но бъдещето е малко по-различно, колкото и да не се харесва на някои. Ревът на 8- и 12-цилиндровите мотори е сменен с тихото мъркане на електрическите и хибридни мотори, които подсигуряват бърз старт и изгодност, само че може би размиват концепцията за именитото BMW M.

А в този момент от немския авто производител показват на нашето внимание Concept XM - хибриден кросоувър, който идва със поръчката да бъде най-мощният модел , създаван в миналото в техните фабрики. Премиерата му бе на Art Basel Miami и е обвързвана с наближаващата 50-та годишнина на M performance.

The new BMW Concept XM is the most powerful M car ever built. And this 740bhp V8 hybrid – arriving in 2022 - is only the *second* standalone M car →
— Top Gear (@BBC_TopGear)
Докато чакаме да излезе в серийно произвеждане след към година, дано забележим какво знаем за модела до момента. Това е едвам второто BMW, основано особено за марката M (първото е M1 от 70-те), само че и първото, употребяващо задвижване на ток.

Моделът разполага с 4.4-литров V8 мотор и 20-киловатов електромотор, общата мощ на които е 750 к.с. и въртящ миг от 1000 Hm . Това ще е освен най-мощното, само че и най-екологичното BMW (като изключим електромобилите), тъй като може да измине до 80 км единствено на ток .

Luxury has a new face and it’s the new BMW Concept XM – high performance, electrified.
Stay tuned for more.
— BMW UK (@BMW_UK)
Масивният кросоувър е основан по този начин, че да " събере ежедневната приложимост и моторните спортове в една кола ", без да би трябвало да избираме сред експедитивност и комфорт и огромно пространство. Дизайнът несъмнено е много друг от този на останалите М-ки и е следващото доказателство, че това е автомобил от бъдещето.

Всичко е него е огромно и впечатляващо. 23-инчови джанти със седем спици. Емблематичната за марката решетка с два бъбрека е непокътната, само че и мощно модифицирана, като за лазерните фарове е оставено напълно малко място. Въздуховодите обаче също елементарно се набиват на очи, а и не са единствено за хубост - всички тези коне се нуждаят от изстудяване.

Here's another BMW Concept XM tearse
— Otsile K (@OtsileJK)
Хибридът е основан на същата платформа като на моделите X5, X6 и X7, само че има задоволително черти, които да го отличават от тях. Смесени усеща поражда и задницата , която има ексцентрични чупки, относително малко задно стъкло, двойни изпускателни тръби и две емблеми на BMW в двата горни ъгъла, които са отпратка към модела М1.

BMW's XM Concept looks just as wild in real life:
— AutoblogGreen (@AutoblogGreen)
Интериорът може да се дефинира с една дума - разкош. Но и в него не липсват подсещания, че това въпреки всичко е М модел - като по-спортната форма на седалките. Кожата е доминиращ акцент, а въглеродните нишки в таблото са преплетени с медни влакна.

Forget the provocative exterior of the BMW Concept XM (already leaking all over the internet); have you seen its cabin?! And much of it looks ready for production. Presumably not the *VELVET* upholstery... Full story now on:

Thoughts?!
— Shane O' Donoghue (@Shane_O_D)
Задните седалки са така наречен М Lounge и в действителност съставляват комфортен кожен диван, смесен съвършено и с мек килим на пода. За да бъде всичко съвършено, в купето се чува симулиран тон на M-ков автомобил от стереоуредбата, предава Forbes.
 Тест драйв, BMW M550i и каква е приликата му със преклонен духовник
BMW M550i - тънката граница сред примирение и провинение

Ето по какъв начин се влиза в грях по лесния начин

Всичко дотук бе показано повече от впечатляващо и в рекламното видео на Concept XM. Интересна детайлност е, че то е снимано не къде да е, а в България - на фона на паметника " Създатели на българката страна " в Шумен . Във видеото виждаме конфликт на история и антични ханове с модерното в лицето на хибрида.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР