Моделът Xiaomi Ultra се предлага за първи път у нас

...
Моделът Xiaomi Ultra се предлага за първи път у нас
Коментари Харесай

Продажбите на дългоочаквания смартфон Xiaomi 14 Ultra стартират в България от 4 април със специална оферта

Моделът Xiaomi Ultra се предлага за първи път у нас

Светлин Желев 18:27 | 03.04.2024 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 10:46 | 02.04.2024

Гугъл ще изтрие милиарди записи на данни: режимът „ тайно “ е причина за нов правосъден иск

IT НовиниЕмил Василев - 17:30 | 02.04.2024

Германия рискува да се трансформира в първото европейско бунище за слънчеви панели

IT НовиниДаниел Десподов - 10:03 | 02.04.2024

Нито един изкуствен интелект не може да отговори на най-основния въпрос по отношение на вложението в акции

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

В края на месец февруари по време на извънредно събитие Xiaomi показа най-новата си серия смарт телефони – Xiaomi 14, създадена в стратегическо партньорство с Leica. Дългоочакваният в България звезден модел на серията – Xiaomi 14 Ultra, идва в България, с цел да зарадва всички почитатели на технологиите и мобилната снимка. Продажбите му започват от 4 април.

Иновативният дизайн на Xiaomi 14 Ultra е въодушевен от естетиката на класическите фотоапарати и притегля вниманието със своя кръговиден модул с настройка от четири професионални камери и грациозен плосък дизайн. Премиум дизайнът на смарт телефона се добавя от гърба от нанотех веган кожа, основана по новоразработена формула, която обезпечава 6 пъти по-добра резистентност на изхабяване. А новаторският екран All Around Liquid Display способства за равномерна извивка от всички страни и ъгли, съчетавайки образната прелест на плоския екран с тактилното чувство на извития борд.

Основната камера на смарт телефона разполага с безстепенна променлива бленда f/1,63-f/4,00, която разрешава конфигурация на експозицията при всевъзможни обстановки. Изключителното качество на изображенията, снимани с Xiaomi 14 Ultra, е обезпечено даже при неприятни условия, с помощта на интегрирания ултраголям 1-инчов датчик за изображения LYT-900 с динамичен обсег до 14EV. Останалите три камери са 75-милиметрова плаваща телефото камера Leica, 120-милиметрова перископна камера Leica и 12-милиметрова ултраширока камера Leica.

Xiaomi 14 Ultra заема лидерска позиция в областта на мобилната снимка с помощта на опцията да снима в 8К качество с 30fps с всяка от четирите си камери. Оптиката Leica и 50МР датчик разрешават запечатването на 8К видео и доста улесняват постпродукционните редакции. Основната камера на Xiaomi 14 Ultra поддържа 4К снимане със 120fps, както и снимане в режим на до 5х занимателен каданс. Допълнително, при 4K резолюция камерата предлага мащабиране в цялостен обсег при 60fps. Освен всичко това, смарт телефонът разполага със стабилизация за гладко снимане на видео наличие и поддържа Dolby Vision снимане при 4K с 60fps. За да подсигурява бистър тон при възпроизвеждане на сниманото видео, устройството разполага с 4-Mic микрофонен масив, който разрешава запис на съраунд тон, както и ориентиран звукозапис.

С новия режим „ Филм “ (Movie) Xiaomi 14 Ultra вкарва в мобилната снимка практики от кинематографичната промишленост. Като да вземем за пример съотношението на страните 2,39:1 и правилото за 180° кадриране, които обезпечават достоверен кинематографичен тип и ясно изразени придвижвания във всяко едно видео. За още повече елементи, наситени сенки и светлосенки разполагаем е новият режим MasterCinema кодира HDR видеоклипове в 10-битов Rec.2020. Практиките от професионалната киноиндустрия се затвърждават и от режима „ Режисьор “ (Director), който предлага интерфейс от професионален клас с модернизиран надзор на параметрите и запис във формат Log за още по-гъвкава постпродукция.

Xiaomi 14 Ultra е направен от един-единствен алуминиев блок, който прави рамката на телефона 1,38 пъти по-здрава. Освен това, телефонът е основан посредством стабилната конструкция Xiaomi Guardian Structure – здрава алуминиева рамка, съчетаваща Xiaomi нанотех веган кожа и Xiaomi Shield Glass. Потопяващите образни преживявания са обезпечени със особено основания от Xiaomi C8 WQHD+ 6,73-инчов AMOLED екран, който се отличава със зашеметяваща WQHD+ (3200 x 1440) резолюция, компактност на пикселите от 522 ppi и променлива периодичност на освежаване до 120Hz, като всичко това е съпроводено от впечатляваща оптималната бляскавост от 3000 нита.

Xiaomi 14 Ultra ще включва 4 генерации ъпдейти (софтуерни обвновления) на операционната система Android, както и 5 години актуализация на сигурността. Потребителите могат да се възползват от 100GB облачно пространство Гугъл One за 6 месеца експериментален интервал и 3 месеца YouTube Premium с достъп до YouTube и приложението YouTube Music без реклами.2

Цени и наличия

Продажбите на Xiaomi 14 Ultra в България започват oт 4 април със специфична оферта в комплект със смарт часовник Xiaomi Watch S3 (черен цвят).

Xiaomi Watch S3 е многофункционален смарт часовник с типичен дизайн, който дава отговор както на стилните, по този начин и на ежедневните потребности на потребителя. С огромен кръговиден 1,43-инчов AMOLED екран и рамка от лека алуминиева сплав, часовникът пресъздава дизайна на класическите часовници. Производителността на Xiaomi Watch S3 e обезпечена, с помощта на новата мощна система Xiaomi HyperOS, която обезпечава по-бързо свързване сред продуктите и по-добра синхронизация на информацията.

Xiaomi 14 Ultra ще се предлага в класическите цветове Black и White във вид 16+512GB и на целесъобразна цена от 2899 лв. в формалната партньорска мрежа на марката в България.

Потребителите, закупили и задействали Xiaomi 14 Ultra сред 4-ти април 2024 година и 3-ти април 2025 година от формален канал за продажба (онлайн или физически магазин) на територията на България, ще могат да се възползват еднократно от безвъзмезден ремонт на екрана в границите на първите шест (6) месеца от датата на закупуване в оторизиран сервизен център – Сръчко Сервиз ЕООД. Повредата може да бъде породена единствено и само несъзнателно, като да вземем за пример в резултат на инцидентно изпускане на продукта.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР