Моделът X80 Pro с неговите иновативни характеристики – като механична

...
Коментари Харесай

vivo: Пазарът на смартфони вече не се определя само от хардуерни параметри


Моделът X80 Pro с неговите новаторски характерности – като механична стабилизацията при снимане – получи похвали както от медиите, по този начин и от потребителите (снимка: vivo)

Бъдещето на смарт телефоните от ден на ден ще се оформя от нововъведенията в главните технологии и диференцираното потребителско преживяване, а освен от хардуерните параметри. Тази визия е в основата на сполучливата тактика на vivo, която разреши на марката да стъпи на пазара на устройства висок клас, с помощта на лично създадените чипове и новаторските функционалности в операционната система Android.

„ В един развъртян смарт телефон пазар марките би трябвало от ден на ден да се конкурират във високия клас, с цел да съумеят ”, споделя Иво Бояджиев, началник продажби във vivo България. „ Компаниите, представящи новаторски технологии, ще реализиран водеща пазарна позиция в дълготраен проект ”.

Той дава за образец модела X80 Pro на vivo с неговите новаторски характерности като механична стабилизацията при снимане – Gimble, която получи похвали както от медиите, по този начин и от потребителите. Именно изключителното преживяване е това, поради което взискателните консуматори избират vivo, счита Бояджиев.

„ То е в следствие от нашите персонализирани чипове за изображения, интелигентни допълнения към операционната система Android и други водещи технологии. През идната година ще продължим да надграждаме това преживяване, фокусирайки се върху нововъведения, насочени към потребителите ”, добавя мениджърът.

Стратегическият фокус върху нововъведенията се основава на убеждението на vivo, че водещите спецификации и чистите хардуерни параметри са станали по-малко жизненоважни за даването на извънредно потребителско преживяване. По-конкретно, марката се концентрира върху създаване на персонализиран хардуер и програмен продукт, с цел да усъвършенства главните приложения и сериозните сюжети за тяхното потребление.

Чипът за изображения V1 дава конкурентно преимущество на vivo с артикули като серията X80 (снимка: vivo)

За този стратегически фокус свидетелстват лично създадените чипове на китайския софтуерен колос, които са резултат от самостоятелни и взаимни проучвателен стратегии. Те са основани, с цел да поддържат задачата на компанията за реализиране на изключителни мобилни изображения, дизайн, продуктивност и гладка работа с устройствата, като към този момент са оказали доста въздействие за триумфа на марката във високия клас смарт телефони.

Например, V1 чипът за изображения на vivo дава конкурентно преимущество на марката с артикули като серията X80. Компанията ще продължи да влага в тази област, като през последните години усили десетократно изследователския екип, който дава отговор за разработките. А новото потомство чипове от V-серия дебютираха неотдавна в серията X90, която бе оповестена в Китай.

В допълнение, vivo и ZEISS работят в тясно съдействие за създаване на камерни системи на флагманските устройства на марката. Това включва направата на прототипи и основаване на нови дизайни на лещи посредством така наречен „ цифрови близнаци ” – техника, създадена от ZEISS за планиране на фото и кино обективи от висок клас. Тези нови дизайни се моделират виртуално, с цел да се симулира и тества точно тяхната продуктивност, което дава опция новите камерни системи да бъдат бързо прототипирани и усъвършенствани.

vivo и ZEISS работят в тясно съдействие за създаване на камерни системи за флагманските устройства (снимка: vivo)

Вторият стратегически фокус на vivo е трансформацията на главната архитектура , реализирана посредством обилни вложения в сферата. Продуктовият екип на компанията, фокусиран върху създаването на операционни системи, се състои от 3000 души, които са част от над 13 000 експерти, работещи в центровете за научноизследователска и развойна активност на vivo.

Екипът се стреми да  преобрази потребителското преживяване посредством мощното персонализиране на операционните системи. Със своята Funtouch OS13 vivo трансформира преживяването с Android 13 с подoбpeни oпции зa пepcoнaлизaция, пoдoбpeнa зaщитa нa личнитe дaнни и cигypнocт, ĸaĸтo и нoви фyнĸции зa пo-глaдĸo и бeзпpoблeмнo изживявaнe – като новаторската технология за изстудяване на телефона.

„ Оптимизирането на главните технологии може да сведе до най-малко зависимостта от хардуера ”, споделя Ангел Вакарелийски, управител продажби във vivo България. „ Например, предходното решение за превъзмогване на незадоволителната скорост на продан на данни през честотна лента на паметта на Android беше просто да се надгради потенциалът на RAM паметта. Въпреки това, колкото по-напреднала е технологията, толкоз по-голяма е потреблението на сила и толкоз по-сериозен е казусът с топлината, което води до нови неразрешими алтернативи. В отговор – vivo влага в трансформиране на главната архитектура на своята операционна система ”.
още по темата
Това, по неговите думи, докара до нововъведения като Extended RAM 3.0, основана на технология за машинно образование и изкуствен интелект, с цел да обезпечи безпроблемното осъществяване на няколко дейности по едно и също време. Тя усъвършенства и продуктивността при игри, като употребява хранилището на телефона, с цел да добави физическата RAM памет за по-плавно потребителско преживяване.

Според vivo, софтуерните нововъведения ще стават все по-прозрачни за потребителите. Бъдещите смарт телефони ще отразяват живота и желанията им, с цел да отговорят на техните потребности, а техническите спецификации ще останат на второ място. Имено насочените към потребителите нововъведения ще бъдат от решаващо значение за диференцираното преживяване на смарт телефоните от високия клас.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР