"Моделът "Тотев" и статуквото трябва да се променят". Това заяви

...
"Моделът "Тотев" и статуквото трябва да се променят". Това заяви
Коментари Харесай

Славчо Атанасов пред БЛИЦ TV: Пловдив трябва да промени статуквото

"Моделът "Тотев " и статуквото би трябвало да се трансформират ". Това съобщи в изявление за БЛИЦ претендентът за кмет на Пловдив, повдигнат от НФСБ-ВМРО, Славчо Атанасов.

Бившият градоначалник, който още веднъж се бори за най-високия стол в общината, счита, че досегашното ръководство е рисково за страната, за поданството на Пловдив и като с киселина разяжда публичните нрави.

„ Моделът „ Тотев “ е напълно капсулиран и прикрит от хората. Няколко компании, доближени на настоящия кмет, извършват всички публични поръчки, само че те нямат потенциал за това.

Тази е повода ремонтите в града под тепетата толкоз доста да се бавят. Цените, на които се извършват реконструкциите, са невиждано високи “, сподели Славчо Атанасов.

„ Пловдив е в пагубно финансово положение. Официалните задължения на локалната власт са 50 милиона лв., които новият кмет, който и да е той, ще стартира да обслужва през 2020 година, т.е., ще внася в банките годишно по 11 милиона лв.. Има обаче финансови бомби, които не са оповестени.

Още 15 милиона лв. има като скрити задължения. Иван Тотев е сключил контракти с доближени две фирми-единият е за ремонт подземната инфраструктура на бул. "Христо Ботев " на стойност 7,5 млн. лева, другият е за ремонт на бул. "Копривщица " на стойност 6,5 благ. лева

Така идвайки на власт, новият кмет ще би трябвало да заплаща и тези задължения. Моите финансисти назовават това скрити финансови клопки “, сподели още Атанасов.

Той разяснява и загубата си на локалния избор в два следващи пъти от сегашния кмет на Пловдив. Славчо Атанасов е безапелационен, че и двата пъти изборите са манипулирани и фалшифицирани.

„ Изборната търговия беше потвърдена, единствено че нито прокуратурата, нито органите на реда реагираха тогава. Аз постоянно до 1-2 часа през нощта в деня на изборите съм кмет, на сутринта не съм. За това пловдивчани споделят: „ Лягаме си със Славчо Атанасов, разсънваме се с Иван Тотев “.

Този път обаче няма да е същото. Да не забравяме, че въпреки всичко Красимир Каракачанов е вицепремиер по сигурността. Няма да допуснем сходни закононарушения. Едно от най-големите, с изключение на тежките престъпни несъмнено, е да манипулираш вота на хората “, счита Славчо Атанасов.



Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР