Моделът се предлага с тригодишни гарантирани актуализации на софтуера и

...
Моделът се предлага с тригодишни гарантирани актуализации на софтуера и
Коментари Харесай

Nokia X10 – смартфон за лошо време и добри снимки

Моделът се предлага с тригодишни обезпечени актуализации на софтуера и сигурността

Nokia X10 отразява наклонността смарт телефоните да се оферират с все по-големи екрани
(снимки: Мария Малцева / TechNews.bg)

Не ви ли се коства от време на време, че всичките смарт телефони в магазина са идентични? Ако да, то ето с какво можем да разпознаваем Nokia X10 всред всички: той е устойчив на мокрене и прави хубави фотоси с фото-оборудване от Zeiss.

Подобно на всички свои модели телефони, Nokia предлага X10 с чист Android. Това значи лекост на работа и сигурност. В допълнение, в този момент софтуерът е с 3-годишна гаранция, т.е. три години ъпдейти до най-малко 14 версия на Android (получавате 11-та версия с продажбения пакет).

В добавка получавате и тригодишни обезпечени актуализации на сигурността – нещо като „ запазена марка ” за смарт телефоните Nokia. Подобно решение е значимо за сигурността онлайн, само че и за въглеродния отпечатък. Nokia вижда сходен ход като част от всеобщия стрeмеж за реализиране на екологична резистентност.

Повечето консуматори към този момент не са склонни да бързат да изхвърлят „ остарелия ” си смарт телефон на втората година и се стараят да употребяват работещата техника колкото се може по-дълго. Затова удължената гаранция от три години (с година повече от общоприетата за сектора) прибавя стойност за потребителя и понижава нездравословния отпечатък на индивида на планетата… доколкото е допустимо.

Камера

С съществена камера от 48MP и оптика Zeiss, която е известна с качествената си лещи от години, могат да се снимат много прилични фотоси. Инструментите за манипулиране на изображението разрешават на създателя да си играе с всеки кадър съгласно усета си. От друга страна, 48-мегапикселовата камера обезпечава задоволително огромен размер, тъй че фотосите могат да се разпечатат качествено и на фото-принтер.



Потребителят може да снима и 1080p видеоклипове и качеството на мини-филмите няма да разочарова никого, изключително в случай че се употребяват преимуществата на положителната дневна светлина.

В „ диска ” на гърба на телефона в действителност има още три камери. За ултрашироки снимки има 5MP датчик, 2MP датчик за дълбочина и 2MP макро камера – в подготвеност да снимат близки проекти в огромни елементи.

Отпред, в екрана, като капка, е вградена 8MP селфи-камера за много прилични автопортретни фотоси. Тя може да записва и видео с резолюция 1080p.

Водонепроницаемост

Телефонът се предлага със отбрана против водни пръски, което е главната атракция на Nokia X10. Това значи, че няма да се притеснявате да го употребявате, когато сте потни, да вземем за пример по време на спорт, или пък в дъждовни и снеговалежни дни.

Няма да се притеснявате и да се снимате край водопад, до шадраван или стоешком край морето на вълнолома. А всичко това отваря прелестни благоприятни условия за неповторими снимки.

Дизайн и екран

В днешно време доста нови телефони се оферират с огромен екран. X10 се вписва в тази наклонност. На неговия 6,67-инчов FHD+ екран с 1080х2400 пиксела всичко наподобява детайлно и с внезапен силует.

Гърбът пък е с матово покритие с кръгла плоча за камерите, а в профил – LED мълния.

Памет и съставни елементи

Nokia е известна с това, че предлага здрави телефони с прилична продуктивност. Независимо дали изпълнявате ежедневни задания или употребявате устройството за по-интензивна работа, X10 ще се оправи добре.

От производителя твърдят, че всички смарт телефони Nokia минават много по-сериозни проби от междинните за бранша, преди да бъдат пуснати в употреба.

5G чипсетът Qualcomm Snapdragon 480 дава опция на потребителите да се възползват от съществуването на 5G мрежи там, където те са към този момент построени.Най-подходяща за игри и гледане на филми дълги часове без спиране, 5G мрежата дава обещание бърз транспорт на действието.

Осемядреният процесор е задоволително бърз, с цел да се оправи с всичко, което потребителят може да си изиска. Любителите на игри биха се насладили на образното преживяване, с помощта на видеокартата Adreno 619.

Смартфонът Nokia X10 5G се предлага с 4GB RAM и 128GB място за предпазване на данни. В допълнение може да се постави и microSD карта в споделен SIM слот, което разрешава прибавяне на още място за предпазване.

Има и някои спомагателни аксесоари, които не са за подценяване. Протекторът на екрана е добре пристигнал за всички, които са склонни да снимат в дъжд, край вълнолома и на други необикновени места, рискувайки освен да намокрят телефона, само че и да го изтърван. Компосториуемият калъф пък защищава гърба и в същото време е щадящ за природата след изхвърляне.

Батерия

Усъвършенстваната система за изстудяване защищава телефона от прегряване, до момента в който се прави тежка работа. Литиево-полимерната батерия от 4470 mAh устоя за два дни при естествена приложимост, което е приемливо.



Добрата вест е, че смарт телефонът идва с USB кабел за бързо зареждане в кутията. За час и половина батерията ви може да се зареди от 0 до 100 %. В изгода на идеята за минимизиране на електронните боклуци производителят е премахнал зарядното устройство от комплекта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР