Моделът пристигна гола на подиума и си тръгна с готов

...
Моделът пристигна гола на подиума и си тръгна с готов
Коментари Харесай

Паметна визия: Бела Хадид в рокля от втечнен памук


Моделът дойде гола на подиума и си потегли с подготвен тоалет

Ако мислите, че сте видели всичко, то това несъмнено ще Ви накара да се замислите дали сте прави. Идеите и технологиите си подадоха ръка при закриването на Седмицата на модата в Париж. Пред очите на феновете беше сътворена рокля от спрей, а зад футуристичната концепция застанаха Себастиен Майер и Арно Вайлант в пролетната сбирка на Coperni за 2023 година

Главно настоящо лице беше Бела Хадид, която се появи на сцената единствено по долни дрехи, криейки гърдите с едната си ръка. И до момента в който някои смятаха, че това е някакъв тип смешка, Бела застана в средата на подиума, след което към нея се приближиха трима мъже с револвери за багра в ръцете. Моделът беше затрупан с течност, която съвсем незабавно се трансформира в невероятна рокля. Истински впечатляващият момент настъпи, когато тоалетът даже се снабди с паднало рамо и нежна цепка над коляното на Хадид.

Когато роклята беше напълно подготвена, отдалеко материята й приличаше на нежно трико, само че щом невероятната Бела Хадид се разноски по подиума, се забелязваше нежна текстура, напомняща на дребни водни капки, отбелязва CNN.

Виновникът е химикът и фешън дизайнер Манел Торес, който е и откривател на спрея. Формулата е формирана от специфични памучни и синтетични нишки, като след нанасяне върху тялото се трансформира в приятна материя, която елементарно може да се носи.

Iconique dans l’histoire de la mode! peint une robe directement sur le corps de
— Vogue France (@VogueFrance)
„ Можете да носите тази рокля, да я запазите като я поставите на окачалка. Но в случай че към този момент не я желаете, можете да я поставите назад в течността и незабавно да я напръскате още веднъж “, сподели креативният шеф и съосновател на Coperni, Себастиен Майер.

Иновативният материал се създава от началото на 2000-те години. Късите нишки се свързват дружно с естествени и синтетични полимери и по-късно се смесват с течни разтворители, които неотложно се изпаряват, щом аерозолът удари кожата или други повърхности, съгласно прессъобщение от английската компания, която стои зад технологията.

Текстурата на тъканта също може да се манипулира съгласно типа на влакната и потребления свързващ сътрудник.

Роклята не е за обмен, само че несъмнено границите на технологията и дизайна сътвориха миг, който може да остане в историята на модата.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР