Моделът Пеевски“, ако искаме да бъде изкоренен, това не може

...
Моделът Пеевски“, ако искаме да бъде изкоренен, това не може
Коментари Харесай

Кирил Петков: Моделът „Пеевски“ не може да бъде изкоренен с малки тактически ходове

Моделът „ Пеевски “, в случай че желаеме да бъде изкоренен, това не може да се случи през дребни тактически ходове. Това разяснява пред публицисти в парламента Кирил Петков, един от водачите в „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ), в отговор на въпрос кой би трябвало да бъде определен за длъжностен министър председател.

Преди това той дружно с ръководителя на 50-ото Народно заседание Рая Назарян откриха галерия под надпис " Деца на войната ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Изложбата с детски рисунки се провежда по самодейност на парламентарната група на ПП-ДБ и в откриването ѝ взе участие посланичката на Украйна у нас Олеся Илашчук.

След въпрос за служебните министри Петков съобщи, че оценката му към вътрешния министър Калин Стоянов е „ под всякаква рецензия “. Страхът ми е, че с Калин Стоянов за министър изборите няма да бъдат почтени, както не бяха и последния път.

Петков потвърди пред публицисти, че е имало самодейност за свалянето на Рая Назарян от поста ръководител на 50-ото Народно заседание. 

„ Имаше такава самодейност, само че след доста дълги разисквания от наша позиция ние взехме решение, че единственият метод действително, дълготрайно да се преборим с модела " Пеевски " е с доверието на българските жители. Всички други механически и процедурни разновидности във времето не са устойчиви “, разяснява той. 

Кирил Петков заяви, че се концентрират в идната акция с гласоподавателите. 

Нашата концепция, на ПП-ДБ, е да създадем една сериозна акция, да се обърнем към нашите гласоподаватели, да желаяме тяхното доверие, дълготрайната битка е да сменим модела на задкулисието, да има правдивост, свободни жители, да няма зависимости, само че това ще стане единствено с доверието на българските жители и оптимално доста гласове, уточни той. 

Аз съм човек, който си държа на престижа, не споделям вътрешни диалози, само че това, което желая да кажа, е, че единственият метод България да се изтръгне от модела " Пеевски " и модела на задкулисието, е когато политиците и жителите работят ръка за ръка.

Според Кирил Петков този модел бил " прекомерно огромен " и с " дълбоки корени в българската система ". 

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР