Моделът на работа не бил ефективенНеобходима е смяна на ръководството

...
Моделът на работа не бил ефективенНеобходима е смяна на ръководството
Коментари Харесай

Министърът на икономиката обмисля преструктуриране на ДКК


Моделът на работа не бил ефикасен

„ Необходима е промяна на управлението на Държавната консолидационна компания и през вчерашния ден доста ясно го споделих, представяйки новия екип на ДКК. Има действия в министерството, които имат по-малко потребност от политика и повече експертиза “, съобщи пред Българска национална телевизия министърът на стопанската система Богдан Богданов.

По думите му, такива са ръководствата на обществените предприятия, комерсиалните предприятия към министерството, с които действително обществото е осведомено с тях.

„ Промяната на едни хора с други не взема решение казуса. Но е нужна тогава, когато виждаме, че има неефективно ръководство. Екипът, който беше в ДКК до предходната седмица, в последна сметка персонално аз считам, че не си е приключил работата за година и малко повече, откогато е бил назначен от тогавашния длъжностен министър Никола Стоянов “, посочи Богданов.

Според него, втора поредна година ДКК няма годишен финансов доклад, подаден в период, което е нарушаване на закона.

„ Когато са минали близо 18 месеца след края на интервала - това е юни 2022 година, когато е трябвало да се подадат докладите за 2021 година, и близо две години нямаме годишен финансов доклад. Имало е някаква реакция от страна на министерството, подаден е един доклад, който е с изключително мнение от страна на инспектор, той не е признат, върнат е. Същевременно сега тези доклади не са подадени и не са оповестени, което е в нарушаване на закона “, разясни министърът.

Друг проблем е успеваемостта на ръководството на компанията.

„ Искаме да имаме някаква предвидимост, освен към ДКК, която е „ шапката “ на едни 10 други сдружения, дейни сега, само че би трябвало да знаем какви са задачите на тези сдружения, каква е бизнес програмата, какви са критериите, по които оценяваме тяхната успеваемост. Самото ДКК няма бизнес стратегия “, изясни още Богдан Богданов.

„ Мислим за преструктуриране на Държавната консолидационна компания “, уточни още той.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР