Моделът има впечатляващ MTBF от 2,5 млн. часа и издръжливост

...
Моделът има впечатляващ MTBF от 2,5 млн. часа и издръжливост
Коментари Харесай

Ultrastar DC SN655: двупортов U.3 SSD за критични приложения и AI системи 

Моделът има впечатляващ MTBF от 2,5 млн. часа и устойчивост 1 DWPD

Ultrastar DC SN655 на Western Digital може да работи безотказно доста години в центровете за данни (снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

2,5 милиона часа приблизително време до отвод – за един притежател на данни това значи, че той е подготвен да работи безупречно години наред. Такъв е новият твърдотелен диск Ultrastar DC SN655 на Western Digital: 2,5-инчов U.3 SSD с поддръжка на два врата.

Ultrastar DC SN655 е планиран да посрещне все по-мащабните оперативни условия на модерните центрове за данни – такива като дезагрегирано предпазване и обектно предпазване – и да работи във всевъзможни сървъри за предпазване, които изискват безукорни експедитивност и надеждност. Предназначен е за колосални натоварвания, типични за огромни центрове за данни – корпоративни, партньорски и облачни – и за така наречен “хиперскейлъри ” (хипермащабни центрове за данни). 

Дезагрегирано и обектно съхранение 

Дезагрегираното e тип предпазване на данни в актуалните компютърни центрове за данни, при което изчислителните системи са отделени от масивите за предпазване на данни без смяна на физическите връзки. Дезагрегираното вместилище е форма на огромно предпазване, построено с избран брой носители, които действат като логичен пул за предпазване, с опция да бъде разпределен към който и да е сървър в мрежата през конструкция с доста висока продуктивност. 

Дезагрегираното вместилище може да се преконфигурира динамично, с цел да усили оптимално продуктивността, за разлика от непосредствено обвързваните системи за предпазване на данни. Тоест, инфраструктурата за предпазване може да бъде „ композирана ” и „ прекомпозирана ” по всевъзможни способи, позволявайки свързване на ресурсите посредством мрежа, която обезпечава еластичност при надграждане, замяна или прибавяне на нови запаси. 

Архитектурата разрешава създаване на сървъри с подготвеност за предстоящ напредък. Това значи по-голяма успеваемост на съхранението, мащаб и продуктивност, спрямо обичайното предпазване на данни. 



Oбектното предпазване е друга наклонност в актуалния център за данни. Става дума за компютърно вместилище, което ръководи данните под формата на обекти, за разлика от други архитектури за предпазване. Всеки обект нормално включва самите данни, изменчиво количество метаданни и световен неповторим идентификатор. 

Системите за обектно предпазване разрешават опазване на големи количества неструктурирани данни, при което данните се записват един път и се четат един път или неведнъж – това може да се употребява за цели като запазване на обекти, да вземем за пример видеоклипове и фотоси във Фейсбук, песни в Spotify или файлове в онлайн услуги за съдействие като Dropbox. 

Новите трендове в центъра за данни и ролята на Ultrastar DC SN655 

Тъй като от ден на ден цифрови услуги се употребяват в облака, „ като услуга ”, операторите на центрове за данни ползват нови похвати като обектното и дезагрегираното предпазване, с цел да предложат оптималната еластичност и експедитивност на услугите, опция за мащабиране, както и предвидимост. За задачата се употребяват високопроизводителни и надеждни памети като твърдотелните „ дискове ” на база NVMe, които усъвършенстват използваемостта на хранилищата и усилват плътността на огромните пулове от памет в центровете за данни. Така се реализират най-хубавата виртуализация и цифрови среди, способни да поемат голямо голям брой от клиенти по едно и също време. 

Ultrastar DC SN655 на Western Digital е планиран да действа точно в сходни среди с техните големи условия. Той може да работи безотказно десетки години: моделът има впечатляващо приблизително време сред отводите (MTBF) от 2,5 милиона часа! Издръжливостта му на запис се мери с 1 запис на целия размер на диска дневно (DWPD). 





Въпреки, че модерните центрове за данни са проектирани да не прекъсват работата си при сривове на електрозахранването, DC SN655 има и спомагателна отбрана на данните за случаите загуба на енергийна мощ. Така устройството подсигурява спокойствието и увереността на админите на центрове за данни.

Неговите индикатори за продуктивност включват скорости на поредно четене до 6,8 GB/s и скорости на последователeн запис до 3,7 GB/s. За случайни интервенции този тип твърдотелен притежател реализира до 1,1 милиона IOPS при интервенциите за четене и до 125 000 IOPS при интервенции за запис. 

Подобни параметри значат още, че хранилищата, построени с притежател като DC SN655, могат да се употребяват за основаване и потребление на приложения с детайли на изкуствен интелект. AI платформите са доста взискателни към физическата инфраструктура, върху която работят, заради колосалния размер данни, с които боравят, само че висококласните NVMe носители DS SN655 отговорят на това предизвикателство. 

Western Digital стои зад надеждността и издръжливостта на този SSD с 5-годишна гаранция.





Ultrastar SN655 – параметри 

Дискът се предлага в три потенциала: 3,84 TB, 7,68 TB и 15,38 TB, всички поместени във форм фактор U.3 с дебелина 15 mm. 

Наличност и цена

Моделите Western Digital SN655 се оферират от формалния сътрудник ADSYS. Можете да ги поръчате.
15
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР