Моделът ГЕРБ се върна в Столична община, след като 18

...
Моделът ГЕРБ се върна в Столична община, след като 18
Коментари Харесай

Свиленски: Моделът ГЕРБ се върна в Столична община с помощта на моите другари

Моделът ГЕРБ се върна в Столична община, откакто 18 години Българска социалистическа партия се бори него - това разяснява в " Панорама " депутатът от левицата Георги Свиленски. Той се усеща омерзен, че това се случило благодарение на неговите приятели от общинския съвет.

" В рамките на един ден станаха съдружни сътрудници и на Политическа партия, и на ГЕРБ и на вичко порочно, което може да се случи в Столична община. Това не е краткотрайно или административно, а политическо решение ".

Свиленски сподели решение, на което написа, че Цветомир Петров е определен за ръководител на СОС с мандат 2023-2027 година, а не краткотрайно.

" Работа е на тези, които са спечелили избори, да си обезпечат болшинство, а не на третите или четвъртите партии - това е аморално и ненормално. Тези хора, които единствено преди два месеца събориха Паметника на Съветската войска и вечерта си направиха прием, нашите съветници ги избраха за ръководител на общинския съвет ".

Свиленски сподели и решението на Националния съвет на Българска социалистическа партия, в което написа, че партията би трябвало да издигне Диана Тонова за ръководител на Столичния общински съвет и да не поддържа други претенденти. Посочи, че единствено Ваня Григорова и Диана Тонова не са взели участие в гласуването.

" Българските социалисти не са ни изпратили да върнем ГЕРБ на власт. Затова през днешния ден Изпълнителното бюро взе изрично решение, че се разграничава от групата, от гласувалите, без Диана Тонова. Националният съвет ще предприеме нужните ограничения за партийно влияние ".

Правителството би трябвало да подаде оставка, безапелационен е депутатът:

" Най-добре е Кики или Ники да отива на екскурзия. Никаква ротация - те всяка заран и всеки следобяд са на разнообразни отзиви. Делян Пеевски води Кирил Петков за ръка при Борисов, Асен Василев върви с Данчо Цонев за ръка, вървят си по двойки, проблемите на българските жители не се вземат решение ".

Вижте диалога във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР