Моделът ГЕРБ е вече пропукан и предприемат действия да се

...
Моделът ГЕРБ е вече пропукан и предприемат действия да се
Коментари Харесай

Нинова призова ИТН, ДБ и Изправи се! Мутри вън! заедно да спрат концесията на Летище София

Моделът ГЕРБ е към този момент пропукан и подхващат дейности да се окопават във властта и да залагат мини през идващото ръководство, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в изказване от централата на партията. Според нея стремително по бързи процедури се поставят нови управления с нови мандати на основни държавни сдружения, почнала е и промяна на шефове на лечебни заведения, както и ускорени процедури на продажба на лечебни заведения.

Причината за изказването на Нинова обаче, по думите ѝ, е утрешното съвещание на Министерски съвет, на което " ръководещите се готвят да отсрочат заплащанията на концесионера на Летище " София " за 10 години, само че да го позволен да ръководи летището и да се употребява от правата си, в това число събиране на такси и увеличение цена на билета ".

" Ние 4 години се борим против тази договорка като единствена съпротива в Народното събрание, само че не ни стигаха гласовете. Ето за какво за пръв път и публично се обръщам към „ ИТН “, „ Да, България “ и „ Изправи се! Мутри вън “ - в случай че препотвърждавате предизборните си задължения за смяна на модела, дано го създадем още през днешния ден с безапелационни позиции по тези въпроси и да спрем решението на Министерски съвет на следващия ден ", акцентира водачът на Българска социалистическа партия.

По думите ѝ това държавно управление няма нито морално, нито политическо право да взима такива основни решения.

Според Нинова концесията на Летище " София " е огледало на модела на паралелната страна, против която Българска социалистическа партия се бори. " В тази договорка е събрано отвод от отбрана на народен интерес и на стратегически обект на националната сигурност - лобизъм и задкулисие ", сподели още Нинова.

" Утре към това се канят да прибавят и финансов удар по бюджета на страната. Защото отговорностите на концесионера няма да влязат в България в идващите 10 години ", добави Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия прикани Слави Трифонов, Христо Иванов и Мая Манолова още през днешния ден дружно с Българска социалистическа партия да излязат с безапелационна позиция по този въпрос.

Вчера цялото Изпълнително бюро подаде оставка, а Корнелия Нинова резервира поста си. " Бях определена единствено преди 6 месеца с огромно болшинство в партията, само че по-важното е, че следва образуването на парламент ", аргументира решението Нинова.

По думите ѝ главната задача на Българска социалистическа партия е била да се разбие " Модела ГЕРБ ". След тези избори ГЕРБ не може повече да ръководи и Борисов повече няма да е министър председател, разяснява в първата си обществена изява след изборния ден водачът на Българска социалистическа партия. Тя бе безапелационна, че Българска социалистическа партия няма да поддържат никакво държавно управление, препоръчано от ГЕРБ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР