„Моделът е грешен. Т.нар. бездънна каца може да поема още

...
„Моделът е грешен. Т.нар. бездънна каца може да поема още
Коментари Харесай

Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

„ Моделът е неверен. Т.нар. бездънна каца може да поема още и още. Моделът генерира дефицит”, безапелационна е Нигяр Джафер, народен представител от Движение за права и свободи и член на Здравната комисия в Народното събрание.

„ Българските жители би трябвало да избират къде да се внасят здравните им вноски и в случай че може да има единна осведомителна система”, безапелационна е Джафер.

Днес в парламентарната комисия беше изслушан шефът на НЗОК проф. Камен Плочев. Джафер сподели, че има вяра на изказванията му, че е бил заплашван.

„ Няма правно съображение, въз основа на което Плочев да бъде освободен”, безапелационна Джафер. Тя напомни, че точно ГЕРБ са прокарали закона, който дефинира, че Народното събрание би трябвало да избира шефа на НЗОК.

„ Колкото по-консенсусно избираме управлнците на касата, толкоз по-бързо си отиват. ГЕРБ предложиха Плочев. Факт е, че след шест месеца ГЕРБ желаят оставката му – това потвърждава единствено управническата отпадналост и кадровата несъстоятелност”, счита Джафер.

Тя разяснява, че се е срещала и със здравния министър Кирил Ананиев денем, който ѝ се видял афектиран. „ Когато виждате почтени хора на достолепна възраст, които са афектирани от неприятна подчиненост, от това, че не си приказват задоволително – това наподобява нелепо”, разяснява Джафер.

„ Българските пациенти и лекари чакат доста сериозна промяна в системата и даже непопулярни ограничения, за които ще се заплати политическа цена, само че те би трябвало да се случат, тъй като ние не можем да продължаваме да приказваме всеки ден за кавги и за модел, който е изчерпал своето значение”, добави Джафер.

Тя разяснява, че депутатите чакат от Ананиев декларирания при започване на мандата му нов модел за опазването на здравето и са подготвени да одобряват и непопулярни ограничения, с цел да има едни цели, които да се следват от всички.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР