Model Y на Tesla стана хит в световен мащаб. Колата

...
Model Y на Tesla стана хит в световен мащаб. Колата
Коментари Харесай

Най-скъпите и най-евтините места в света за покупка на електромобил Tesla

Model Y на Tesla стана шлагер в международен мащаб. Колата е път да се подреди измежду петте най-продавани модела тази година. Над 500 000 модела бяха продадени през първите девет месеца на годината, само че според от страната, в която живеете, може да забележите разнообразни суми в цената на колата.

Най-евтиното място в света за покупка на този модел е континентален Китай . Model Y стартира от 288 900 юана (40 500 долара), малко над половината от цената на пазара в Съединени американски щати. На другия полюс седи Сингапур - най-скъпото място в света за владение на Tesla: закупуването на SUV с четири порти в островната страна ще ви коства солидни 142 471 сингапурски $ (103 800 долара) и то без акцизи и регистрационни такси, което може да удвои общата цена.

Класацията, направена от Bloomberg е направена въз основа на началната цена, показана на формалния уеб страница на Tesla за всяка страна и район. 

Цените на колите тук-там като Сингапур и Израел са по-високи, поради по-високите налози, мита и регистрационни такси спрямо Китай и Европа ", съгласно Сет Голдщайн от Morningstar Research Services и ръководител на комитета за електрически транспортни средства.

Да си купиш Tesla в Сингапур може да коства колкото един апартамент. Автомобилите в града-държава с са скъпи, тъй като има единствено стеснен брой разрешителни за благосъстоятелност ( поради управление на повишаването на трафика на дребния остров).

Според класацията в топ 10 са още са Мексико, Хонконг, Тайван, Южна Корея, Щвеция, Чехия, Съединени американски щати, Канада.   

В прилежащите ни страни Гърция и Румъния Tesla Model Y се продава за към 57 000 $, което и отрежда място по средата на класацията. В Португалия, Белгия и Люксембург е малко по-евтино - към 53 000 $, а в Латвия и Словакия , които са в края на класацията, наред с Китай, цената за Model Y е към 44 000 $. 

В Китай - най-големият пазар на електрически автомобили в света, пазарът е мощно конкурентен. Местни съперници като BYD и Nio бързо настигат Tesla с стартиране на нови модели и промоции за продажби. Вътрешните производители на коли съставляват съвсем 80% от продажбите на електрически автомобили през първите седем месеца на 2022 година съгласно Китайската асоциация за леки коли.

Намаления на цените може да има и за други основни пазари на Tesla, в това число Съединени американски щати и Европа съгласно анализатори. " Ако забележим икономическо закъснение през 2023 година, може има спад на цените на суровините. Ако това се случи, бих очаквал Tesla и множеството други автомобилни производители още веднъж да понижат цените, с цел да подтикват търсенето ", разяснява коментира Голдщайн. Самият Мъск също алармира тази опция по-рано тази година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР