Модата за домашни маски от менструална кръв против стареене периодично

...
Модата за домашни маски от менструална кръв против стареене периодично
Коментари Харесай

Нова опасна мода: Жени си правят маски за лице с менструална кръв

Модата за домашни маски от менструална кръв срещу стареене от време на време се връща с нова мощ и тази година не е изключение. Но лекарите са сигурни, че този способ е освен ненужен, само че и рисков.

Както предизвестява кожният лекар Сонал Бансал, такива маски могат да доведат до кожни инфекции, изключително в случай че дамата има вагинални инфекции или инфектирана шийка на матката.

Иля Алмазов също моли дамите да се въздържат от потреблението на маски с менструална кръв.

„ Такава кръв минава през женския генитален тракт и отнася със себе си част от неговата богата микрофлора, в това число бактерии и микроскопични гъбички. Тази кръв съдържа слуз и голям брой мъртви кафези на епитела на матката и влагалището, изгодите от които, несъмнено, са съмнителни. Следователно няма да има никакъв потребен резултат от потреблението на тази кръв като маска, с изключение на може би за навлажняване, само че това се реализира по по-безопасен и по-хигиеничен метод с всевъзможни овлажняващи маски ", споделя пластичният хирург Иля Алмазов, представен от lenta.ru.

" Менструалната кръв няма да повлияе на образуването на колаген и стимулирането на кожните фибробласти, няма да усъвършенства нейния тургор и разтегливост. Напротив, потреблението на такава кръв като маска за лице може да бъде причина както за дребни гнойни кожни инфекции, по този начин и за млечница, аккот и да се яви фактор за разпространяването на полово излъчени заболявания. Особено рискови в това отношение са HIV инфекцията, хепатит В и С, и сифилис.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР