Модата в туристическите пътувания често се повтаря. Ол инклузив курортите,

...
Модата в туристическите пътувания често се повтаря. Ол инклузив курортите,
Коментари Харесай

Противно на очакванията: Ол инклузив курортите привличат все повече инвестиции

Модата в туристическите пътувания постоянно се повтаря. Ол инклузив курортите, обратно на упованията на специалистите след Коронавирус пандемията, се радват на голяма известност и притеглят от ден на ден вложители. Новата вълна на известност е обвързвана напълно с търсенето на първокласно прекарване. В тази конкуренция се впускат и редица хотелски марки, които до този миг не са предложили сходно настаняване.

Промяна в настройката на потребителите след пандемията, водена от извънредно високото търсене на пътувания, съчетано с отмалялост от „ изненадите “, на които могат да попаднат по време на своята почивка – кара ол инклузива да процъфтява.

Хората в действителност не търсят изненади, когато става въпрос за това, което е включено в цената “, споделя Брайън Кинг, президент на Marriott International за района на Карибите и Латинска Америка. „ Те желаят просто да отидат и да открият, да се насладят и в действителност желаят да платят един път и да знаят, че единствено ще си почиват и не са обвързани с повече заплащания “, споделя той пред Forbes.

Въпреки че ол инкулизът не е нов сегмент, Кинг счита, че концепцията на този вид курорти се трансформира.

През предишните десетилетия доста ол инклузив курорти бяха „ клопки “. И главната им цел беше да задържат туристите единствено на територията на хотела. През 2023 година, споделя Кинг, гостите „ желаят да стигнат оттатък портата “ и търсят консиерж услуга, построена към прекарванията. Тези туристи желаят стратегия за забавление, само че не желаят да се усещат прекомерно притиснати от програмата.

Миналата година Marriott, най-голямата компания за хотелиерство в света, регистрира 21 милиарда $ доходи, което е 50% нарастване по отношение на 2021 година В разнообразни изявленията основният изпълнителен шеф на компанията, Антъни Капуано, постоянно загатва, че точно ол инклузив сегмента е виновникът за растежа на Marriott.

„ Работим върху нашата първа договорка за ол инслузив в Ritz-Carlton. Много сме разчувствани от това “, споделя Кинг, отбелязвайки какъв брой сполучлива е била яхтата на Ritz-Carlton. Луксозният транспортен съд беше пуснат по вода през 2021 г и се чака втори през 2024 година

Работим по първия ол инлузив хотел единствено за възрастни, който да отвори в Доминиканската република през 2025 година Той ще разполага с 349 стаи и жилището, единадесет ресторанта и бара, три басейна и спа център. Имаме и нашия Westin, който отворихме предходната година в Бразилия и който беше извънредно сполучлив като фамилен ол инклузив “

Планирането за навлизането в ол инклузив сегмента от страна на Marriott, стартира още преди Коронавирус. Като част от сливането на Marriott със Starwood Hotels през 2016 година, той наследи това, което тогава беше единственият ол инклузив курорт на Westin, Westin Golf Resort & Spa, Playa Conchal в Коста Рика. Впоследствие курортът се трансформира в лаборатория за образование на Marriott, с цел да завоюва своите ол инклузив туристи. Когато показва нови парцели, Marriott е в забележителната позиция да може да употребява своята стратегия за преданост Marriott Bonvoy, която може да се похвали с удивителните 177 милиона членове.
Промяна на промишлеността
Туристическите съветници споделят, че огромната смяна в промишлеността е невероятно да се пренебрегне.

За интервал от три години Marriott мина от един ол инклузив до 30 хотела, с още в развой на подготовка “, споделя Кори Хагопиан, старши вицепрезидент по продажбите и партньорствата във Virtuoso, най-голямата мрежа за първокласни пътувания в света. Той прибавя, че френският хотелиерски колос Accor възнамерява да учетвори броя на ол инклузив парцелите Rixos в своето порфолио.

В края на предходната година InterContinental Hotels разгласи дълготрайно съглашение с испанската Iberostar Hotels & Resorts, което включва към 70 ол инклузив хотела към IHG. Hilton в този момент ръководи дузина ол инклузив обекти, в това число Hilton Tulum Riviera Maya със 735 стаи, най-големият курорт на компанията в Карибите.

„ Увеличаването на нашия изчерпателен отпечатък на марката с желание е от главно значение за уговорката на Hyatt за даване на нови първокласни преживявания на туристите “, споделя Ерика Дойн, старши вицепрезидент по маркетинга на компанията. „ Планираме да отворим пет курорта Inclusive Collection в Мексико и Карибите тази година, както и пет спомагателни парцела в България. “ Също по този начин в листата е дълго чаканият дебют на първокласната марка Dreams в Португалия, като Dreams Madeira Resort Spa & Marina би трябвало да отвори порти при започване на 2024 година

Припомняме, че предходната година Hyatt Hotels Corporations разгласи проектите си за разширение с пет all-inclusive хотела в България. Според известието се чакат пет хотела с близо 2 000 стаи, ситуирани в две от най-популярните дестинации на Черноморието - Слънчев бряг и Обзор да станат част от портфолиото на Hyatt Inclusive Collection през 2023 година

Компанията продължава да укрепва лидерската си позиция в първокласния туристически сегмент, като преди към две години закупи Apple Leisure Group (ALG) - водеща платформа за ръководство на брандирани курортни хотели.

Докато Мексико, Карибите и Латинска Америка съставляват „ житницата на ол инклузива “, споделя Кинг на Marriott, Европа не изостава. „ И в последна сметка виждам ол инклузив да се разшири световно и в Азия. Така че това е световна наклонност, няма подозрение ".
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР