Мобилното приложение ViruSafe, което е част от националната информационно-аналитична система

...
Мобилното приложение ViruSafe, което е част от националната информационно-аналитична система
Коментари Харесай

Vivacom: Новото приложение за борба с коронавируса ViruSafe вече е налично

Мобилното приложение ViruSafe, което е част от националната информационно-аналитична система за битка с COVID-19 пандемията, към този момент е налично в Гугъл app store и Apple store. Освен, че е изцяло гратис за всички консуматори, за клиентите на VIVACOM приложениетоняма да черпи от включените мегабайти в тарифните им проекти. Така телекомът улеснява всеобщото прилагане на ViruSafe и подтиква хората да проявят своята дейна гражданска позиция в битката с разпрострaнението на вируса.
ViruSafе дава опция на потребителите да вкарат данни за здравословното си положение, за хронични болести, както и възможни признаци на COVID-19. Информацията може да бъде споделена с персоналния доктор, който да я предава на Районната здравна ревизия. Софтуерът дава опция за местоположението на потребителя единствено с категорично негово единодушие и в случай че той е въвел такива данни.
Използването на ViruSafe ще способства за основаване на настояща картина за разпространяването на болестта. Информацията, събрана посредством приложението, ще послужи за установяване на нови зони на карантина или на лица или групи, които би трябвало да бъдат сложени под карантина.
Приложението има функционалност за автоматизиран разбор на информацията, което дава опция за правене на прогнози и предприемане на превантивни дейности по отношение на епидемиологичната конюнктура в страната.
Повече информация за приложението може да видите ТУК!
Въпроси и отговори

Пред Actualno.com държавната пресслужба посочи, че няма обвързване хора, които са под карантина за 14 дни т.е. не са диагностицирани като заболели, да се записват във ViruSafe. " В системата следва да се вкарват само лицата, които имат доказаната позитивна проба с PCR тест ", гласи писменият отговор на пресслужбата на Министерския съвет - т.е. няма регистрация на случаи, при които има позитивна проба единствено с така наречен бързи проби.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР