Мобилният телефон на бременната жена, която сложи край на живота

...
Мобилният телефон на бременната жена, която сложи край на живота
Коментари Харесай

GSM разплита случая с красивата Севинч, която уби себе си и нероденото си бебе

Мобилният телефон на бременната жена, която постави завършек на живота си при започване на годината, е в следствието в Кърджали. GSM-ът ще послужи на проверяващите да схванат по какъв брой пъти някогашният брачен партньор се е обаждал на дамата, какви известия и фотоси ѝ е пращал и дали точно посредством тях кърджалийката съзнателно е била тласната към самоубийство. Това оповестиха източници, близки до следствието, пред 24rodopi.com.

Следствието пое ужасяващия случай на самоубилата се бременна жена в Кърджали. Разследването цели да откри дали 27-годишната Севинч Осман е била склонена да постави завършек на живота си в резултат на налаган й редовно физически и душевен тормоз. Родителите на умрялата млада жена към този момент са били разпитани по случая, а от прокуратурата ще би трябвало да преценяват дали има задоволително данни за формиране на наказателно произвеждане по отношение на някогашния брачен партньор на кърджалийката.

Роднините пък са подготвени да дават всевъзможни доказателства за осъществено принуждение по отношение на жената-документирано от управляващите в Австрия с подадените до тях тъжби и издадени ограничаващи заповеди.

Припомняме, че нещастието се разигра на 16 декември м.г. 27-годишната Севинч Осман се нагълта с хапчета. Бременната в седмия месец жена беше закарана по неотложност в болничното заведение в Кърджали. Наложи се оперативна интервенция и плодът беше изваден мъртъв. Тя изпадна в кома, а на 18 декември умря.

Роднините пък упрекват някогашния й мъж и татко на детето й в склоняване към самоубийство.

7 години една безумна обич, съпроводена с тормоз, побоища, раздели, събирания и подкани към самоубийство. Накрая тя приключва със 120 хапчета, погълнати от бременна жена. Това разкри фамилията на 27-годишната Севинч Осман, която бе заровена дружно с умъртвената й рожба.

„ Ти за какво не вземеш да се самоубиеш? Пий си хапчетата, умирай!”. Това няколкократно повтарял брачният партньор на Севинч Нурхан М., описаха майката и бащата на дамата - Неврие и Селяхтин О.

Нурхан не спирал да тормози по телефона някогашната си възлюбена, даже и откакто против него била издадена правосъдна заповед за отбрана от домашно принуждение.
Двамата сключили брак преди към 7 години. Живеели и работили в Австрия. Закупили си жилище в Кърджали. Отглеждали по-голямото си момченце, само че свадите не преставали, описаха околните на Севинч.

„ За тези седем години, не знам какъв брой дни най-малко тя бе щастлива. Той я биеше, тормозеше я и душевен, само че в името на детето тя му прощаваше. Веднъж ми сподели на компютъра по какъв начин я бие. Завъртя монитора, с цел да виждам и аз - по какъв начин я гони из стаята, постанова и даже ръга с вилица. На идващия ден бях в Австрия, където щях да го…”, описа през сълзи дни след гибелта на Севинч бащата на младата жена.

По думите му, австрийските управляващи са издали заповед за протекция от домашно принуждение. Момичето обаче все прощавало на брачна половинка си.

„ Все поради детето. Прибирал съм я от Австрия със счупени ръце след побоища. Пак амнистия, отново искаше да са дружно. В същото време той стартира и връзка с друга жена. Накара Севинч да продадат жилището им на майка му. Седмица по-късно той се разведе с нея и заживя с другата. От повече от година бяха разграничени, само че той продължи да я търси и тормози. Постоянно звънеше по телефона и на нас. Севинч още веднъж забременя от него. Започна да й повтаря, че не я желае, да махне детето. В петия месец вървяха по лекари, с цел да прави аборт, даже в Хасково. Лекарите им споделиха „ Вие, луди ли сте?”, споделя бащата Селяхтин.

Семейството подавало неведнъж тъжби против Нурхан. На 15 декември м.г. се явили в съда за издаване на мярка за отбрана от домашно принуждение. По думите на бащата, някогашният към този момент мъж бил предизвестен даже да спре с позвъняванията си. В правосъдната зала в своя отбрана Нурхан посочил уверение за подписан брак от 13 декември с новата си другарка.
„ Севинч го одобри доста тежко. На 16 декември се прибрахме от посещение при родственици в Свиленград. Беше към обяд. Казах, че ще изляза малко с таксито, с цел да поработя. В ранния следобяд Севинч получава на телефона си фотоси от Нурхан. На едната той театралничи с костюм и новата си жена, която е със сватбена рокля. На другата е венчалната им халка с изписани имената им… Малко по-късно тя ми се обади, че й е неприятно. Когато се върнах, видях, че е повърнала. Повиках 112, само че не изчаках, а я заведох до Бърза помощ”, споделя бащата.

27-годишната жена е погълнала към 120 хапчета от медикаментите на родителите й за диабет, сърце и нервна система. Севинч е призната по неотложност. На идващия ден изпада в кома. Бебето в утробата й не демонстрира сърдечна активност и се постанова интервенция. Лекарите изваждат мъртъв плода. На 18 декември Севинч също губи живота си.

6-годишният наследник на Севинч и Нурхан сега живее при родителите на татко си в Кърджали. 25-годишният някогашен брачен партньор пък още веднъж е в чужбина. По думите на бащата Селяхтин, той е избягал от Австрия в Англия.

„ Искаме да получим правдивост, желаеме да забележим, че нашето правораздаване може да се оправи с сходни случаи на принуждение, даже откакто са приключили съдбовно. Аз и брачната половинка ми не знаем дали сме живи или мъртви. Много ни е тежко, желаеме справедливост”, безапелационен е бащата на Севинч.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР