Мобилният телефон днес празнува своя 45-и рожден ден. На 3

...
Мобилният телефон днес празнува своя 45-и рожден ден. На 3
Коментари Харесай

Мобилният телефон става на 45 години

Мобилният телефон през днешния ден чества своя 45-и рожден ден.
На 3 април 1973 година Motorola показва на света първия портативен клетъчен телефон - Motorola DynaTac и показва образно по какъв начин работи. През 2017 година Motorola Dynatac 8500 пък беше разгласен за най-великото откритие на всички времена от The Gadget Show, английска телевизионна стратегия.
" Когато взех прототипа в ръцете си, в действителност имах чувството, че пред мен стои бъдещето ", споделя Мартин Купър, инженер в Motorola и основател на мобилната гражданска война.
Купър съумява да прикове вниманието на всички публицисти с невероятния си метод. Вместо в една стая, той показва първия клетъчен телефон, до момента в който се разхожда в центъра на Манхатън. Без да знае дали устройството ще проработи, той взема решение да звънне на главния си съперник по това време - ръководителя на AT&T Джоел Енгълс. Мартин Купър споделя, че от отсрещната страна на слушалката, Джоел не продумал, откакто чул: " Джоел, обаждам се от клетъчен телефон, същински, безжичен клетъчен телефон ". Именно това безмълвие е потвърждението за големия триумф и за значимостта на това откритие, с което Motorola трансформира света вечно.
45 години по-късно, Motorola продължава да бъде марка-синоним на нововъведения и личен жанр. След основаването на Dynatac 8300 десетилетия наред компанията чертае пътя, по който се движи промишлеността. През 2016 година Motorola, въпреки и след разтърсванията, които претърпя, още веднъж съумя да изненада света. Последната иновация на пионера на мобилните технологии е първият сполучлив модулен смарт телефон в света - моделите от серията Moto Z, който работи с модули като проектор, тонколона, инстантен принтер и доста други.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР