Мобилният оператор Vivacom (Виваком) информира клиентите си, че ще увеличи

...
Мобилният оператор Vivacom (Виваком) информира клиентите си, че ще увеличи
Коментари Харесай

Vivacom вдига цените на месечните абонаменти

Мобилният оператор Vivacom ( " Виваком " ) осведоми клиентите си, че ще усили месечните им сметки.

В известие, изпратено до клиентите си, от компанията оповестяват, че месечният абонамент на част от главните и спомагателните услуги ще бъде повишен с насъбраната за 2023 година инфлация в размер на 4,7 на 100.

Промяната ще бъде отразена в месечните фактури за февруари 2024 година

От компанията стимулират решението си с продължаващото повишаване на разноските за труд и доставка на артикули и услуги. 

По данни на Националния статистически институт годишната инфлация за 2023 година е, точно в размер на 4.7 на 100.

Припомняме, че

по същото време предходната година Vivacom уведоми клиентите си, че ще увеличи цените на месечните абонаменти с 2 лв..

Причината и тогава беше инфлацията през 2022 година, като и тогава телекомът цитира данни на Национален статистически институт. Другите два телекома също последваха образеца на Vivacom. Tогава Yettel вкара нарастване на цените на мобилните си услуги с 15,3%, а А1 диференцира нарастването на цените си - за клиентите с месечни такси до 25 лева нарастването беше с 15,3%, а за всички консуматори с месечни такси над тази сума индексацията беше закрепена на 2 лв..

Това евентуално значи, че и тази година клиентите и на останалите два телекома - А1 и Yettel, скоро ще бъдат известени за нараснали цени.

Важно е да отбележим, че в общите условия на договорите с операторите е записано, че месечните абонаменти се индексират със средногодишния показател на потребителските цени на Национален статистически институт за изминалата година.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР