Мобилните устройства и смартфоните изпращат потребителските данни към сървърите на

...
Мобилните устройства и смартфоните изпращат потребителските данни към сървърите на
Коментари Харесай

Apple и Google събират потребителските данни на всеки 4,5 минути

Мобилните устройства и смарт телефоните изпращат потребителските данни към сървърите на Apple и Гугъл приблизително на всяко 4,5 минути освен това даже смарт телефоните или другите мобилни устройства да не се употребяват . Такива са резултатите от специфичното проучване, извършено от специалистите на колежа „Тринити“ в Дъблин. Изследването провокира нови опасения във връзка конфиденциалността на смарт телефоните, тъй като измежду събираните данни сред Apple и Гугъл се оказа, че няма особена разлика.

Според тази информация, смарт телефоните iPhone не обезпечават по-добра конфиденциалност спрямо устройствата, работещи под ръководството на операционната система на Гугъл. Но в публично показания документ се споделя, че мобилните устройства с Андроид събират доста повече потребителска информация спрямо устройствата на iPhone. Така да вземем за пример, от бездействащите модели Гугъл Pixel на всеки 12 часа се изпращат 1 MB данни, до момента в който iPhone-те изпращат „само“ 52 KB.

Данните които се изпращат към сървърите на софтуерните колоси са прекомерно подробни и наложително включват информация за серийния номер на смарт телефона, IMEI, MAC-адресът на Wi-Fi връзката и номера на телефона.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР