Мобилните телефони, таблетите и смарт часовниците ще бъдат до голяма

...
Мобилните телефони, таблетите и смарт часовниците ще бъдат до голяма
Коментари Харесай

Без телефони в клас в Нидерландия

Мобилните телефони, таблетите и смарт часовниците ще бъдат значително неразрешени в класните стаи в Нидерландия от 1 януари 2024 година Това разгласи холандското държавно управление в опит да ограничи разсейването по време на уроците, оповестява „ Гардиън “.

Устройствата ще бъдат позволени единствено в случай че са особено нужни – да вземем за пример по време на уроци по цифрови умения, по медицински аргументи или за хора с увреждания. „ Въпреки че мобилните телефони са преплетени с живота ни, мястото им не е в класната стая “, сподели министърът на образованието Робърт Дайкграаф. „ Учениците би трябвало да могат да се концентрират и би трябвало да им се даде опция да учат добре. Мобилните телефони са разстройване, демонстрират научни проучвания. Трябва да защитим учениците от това “, разяснява още той.

Забраната е вследствие на съглашение сред министерството, учебни заведения и сродни организации. Учебните заведения могат да намерят собствен личен метод да вкарат възбраната, сподели Дайкграаф, само че в случай че мярката не даде нужните резултати до лятото на 2024 година, ще последват законови правила.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР