Мобилните телефони станаха неделима част от нас. Постоянно те са

...
Мобилните телефони станаха неделима част от нас. Постоянно те са
Коментари Харесай

Правила как да използвате телефона си в офиса

Мобилните телефони станаха неделима част от нас. Постоянно те са в ръцете ни и сме подвластни от тях, с цел да бъдем осведомени, в контакт с околните си или просто да се забавляваме с някоя игра. Понякога обаче тази привързаност към устройството ни не приказва добре за нас и може да ни донесе проблеми.

Според учени, с напредването на технологиите, потреблението на мобилни телефони по време на работа се е нараснало петкратно, само че това от време на време не е за служебни цели. Голяма част от ръководителите изпитват компликации с това да наложат дисциплинираност в офиса и чиновниците да не губят време в чат или игри. Освен загубата на време, това може да разсейва служащите, което да води до груби неточности в работния развой. Огромен % от неточностите по време на работа са допускани поради разконцентрация на чиновниците, подбудена от потребление на мобилен телефон.

Лимитирайте използването на телефона си. Дори шефът ви да не ви накаже за използването на устройство, пробвайте се да ограничите времето, прекарано с него в ръка. В някакъв миг може да допуснете неточност в работата си, а телефонът ви ще бъде главната причина за вашата заплеснатост.

Дръжте телефона си на осцилация. Това ще покаже, че сте предвидлив и не желаете да пречите на близките, в случай че получите позвъняване. Тук става въпрос за нравственос на работното място и в случай че би трябвало да се обадите, умерено можете да излезете от стаята, с цел да не смущавате близките.

Ползвайте телефона си единствено за значими диалози. Не е целесъобразно да си поддържате връзка с ваши другари или родственици, до момента в който сте на работа. Хубаво е да запазите тези диалози за след края на работния ден, в случай че не става въпрос за нещо в действителност значимо. Информирайте приятелите си, че в работно време не е желателно да ви търсят, в случай че не става въпрос за нещо доста значимо.

Не гледайте телефона си по време на работна среща. Ако организирате оперативка или среща с клиент, телефонът ви би трябвало да бъде спретнат в джоба. Не се разсейвайте, а това елементарно може да се забележи, тъй като събеседниците ви са на една маса с вас. Единствено можете да прибегнете до устройството си, в случай че това е от служебна нужда.

Ползването на мобилни телефони по време на работа се трансформира в една от главните аргументи служащи да бъдат глобени и даже уволнявани. Опитайте се да не бъдете толкоз подвластни от електронните устройства и се концентрирайте в работата си.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР